Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγκούσης (πρ.υπουργός): Αποτυχημένοι οι Σαμαράς και Βενιζέλος

Ραγκούσης (πρ.υπουργός): Αποτυχημένοι οι Σαμαράς και Βενιζέλος
Σχόλιο κατόπιν της δήλωσης του κ. Βενιζέλου για πιθανή παράταση του μνημονίου
Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης σχολιάζοντας τη δήλωση του κ.Βενιζέλου, ο οποίος κατόπιν της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό τόνισε ότι είναι πιθανή μια μικρή παράταση του μνημονίου.
Σε μήνυμα του στο Facebook, ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος υπήρξε υπουργός επί των ημερών του Γ. Παπανδρέου, έγραψε: «Ο Β. Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά δήλωσε «Πιθανή η παράταση του Μνημονίου». Ρωτώ : ποια χώρα, ποια δημοκρατία και ποιο Κοινοβούλιο που θέλει να αυτοπροστατευτεί από την επέλαση του λαϊκισμού δεν θα άλλαζε τώρα έναν, πλέον τεκμηριωμένα, αποτυχημένο Πρωθυπουργό και Αντιπρόεδρο;».
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη παρέμβαση του ο κ.Ραγκούσης προανήγγειλε την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή, εφόσον η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και αλλαγή ηγεσίας, δημιουργήσει ένα νέο ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, ο κ.Ραγκούσης είχε αναφέρει σχετικά με την κίνηση του κ. Παπανδρέου ότι «ανέλαβε μια ολοκληρωμένη και σημαντική πρωτοβουλία σε μια, εθνικά και πολιτικά κρίσιμη κι οριακή περίοδο».
«Πρόκειται, όπως προσωπικά την αντιλαμβάνομαι, για μια πρωτοβουλία που κινείται στην μόνη εφικτή και ρεαλιστική κατεύθυνση που οδηγεί στην πραγματικότητα, όχι στην εκλογική επιβίωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ αλλά στην γέννηση ενός νέου, σύγχρονου, προοδευτικού πολιτικού υποκειμένου, που επιτέλους θα κοιτά μπροστά και ψηλά κι όχι πίσω και κάτω» είχε τονίσει ο κ. Ραγκούσης.
«Βέβαια, μετά την αναμενόμενη απόρριψή της από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, απομένουν μόνον δύο δρόμοι για την υλοποίησή της. Σε περίπτωση που υπάρξουν πολιτικές πράξεις τέτοιας κατεύθυνσης και περιεχομένου είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω στην συλλογική, ενεργό πολιτική.... Να επιστρέψω για να ενώσω τις μικρές μου δυνάμεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα "Νέο ΠΑΣΟΚ", προκειμένου να γίνει πράξη μία καθολική ανανέωση. Δεν επιστρέφω όμως, για να αναβιώσει ένα παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει απαράγραπτες ιστορικές ευθύνες για το οδυνηρό τέλος της μεταπολίτευσης» είχε αναφέρει ο κ.Ραγκούσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης