Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εισαγγελική παρέμβαση για τις αποκαλύψεις περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. - Ποιο στέλεχος της ΝΔ κατονόμασε ο Π. Καμμένος

Εισαγγελική παρέμβαση για τις αποκαλύψεις περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. - Ποιο στέλεχος της ΝΔ κατονόμασε ο Π. Καμμένος
"Γάλαζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας", δήλωσε η Ξουλίδου
(upd5) Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου, αλλά και της βουλευτού του κόμματος, Σταρούλας Ξουλίδου περί απόπειρας χρηματισμού της τελευταίας ενόψει της κρίσιμης προεδρικής εκλογής στις αρχές του 2015.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά από την εισαγγελία εφετών Αθηνών να επανεξεταστεί η υπόθεση σχετικά με τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής, η οποία είχε προκύψει μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη «περί κουμπαρά».
«Με αφορμή καταγγελία της Βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Σ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ, τις βραδυνές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο Αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13-10-2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄άρθρο 43 παρ. 5 Κ.Ποιν.Δ., ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου» αναφέρει σε έγγραφο της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Οι καταγγελίες αυτές έρχονται να βάλουν περαιτέρω φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
Είναι χαρακτηριστικό πως η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου υποστήριξε πως ο Παναγιώτης Μελάς (πρόσφατα διεμήνυσε πως δεν δεσμεύεται από κομματικές γραμμές και ότι θα καθορίσει τη στάση του για τον ΠτΔ ανάλογα με το τι συμφέρει τον ελληνικό λαό) έχει δωροδοκηθεί για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ποιος είναι το στέλεχος της ΝΔ
Συνέχεια στις αποκαλύψεις περί χρηματισμού βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε ο Πάνος Καμμένος, κατονομάζοντας το στέλεχος της ΝΔ, το οποίο επιδίωξε να χρηματίσει τη βουλευτή Στ. Ξουλίδου.
Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra Channel, ο Π. Καμμένος κατονόμασε τον Γιώργο Σούκουρη ως τον άνθρωπο, ο οποίος επιδίωξε να χρηματίσει τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Στ. Ξουλίδου.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε χθες ο Π. Καμμένος, το στέλεχος της ΝΔ πρόσφερε 2 – 3 εκατομμύρια ευρώ στη Στ. Ξουλίδου προκειμένου να αποχωρήσει από τους ΑΝ.ΕΛ. και να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Η κυρία Ξουλίδου είχε το θάρρος να έρθει και να μου πει ότι 'πρόεδρε έχω αυτή την προσφορά'. Αυτό που κάναμε ήταν να προσπαθήσουμε να δέσουμε την υπόθεση και να την πάμε στη δικαιοσύνη» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra Channel.

Σταυρούλα Ξουλίδου: Εμένα επιχείρησαν να δωροδοκήσουν
Σε μια αποκάλυψη - σοκ προέβη η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου.
Μιλώντας στο Blue Sky, η κυρία Ξουλίδου κατήγγειλε ότι "γάλαζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας".
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση "με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της".
"Ο συγκεκριμένος μου ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατ. ευρώ", εξήγησε η ίδια.
Ανάμεσα σε άλλα κατήγγειλε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος την ενημέρωσε πως ο Παναγιώτης Μελάς έχει "δωροδοκηθεί" για την εκλογή του Προέδρου.

Παναγιώτης Μελάς: Ποιος είναι αυτός που είπε αυτές τις κακοήθειες για μένα; - Πρόκειται για αισχρότητες
Οι καταγγελίες της κυρίας Ξουλίδου προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του Παναγιώτη Μελά ο οποίος έκανε λόγο για αισχρότητες και ψέματα.
"Ή θα μου πει το όνομα η κυρία Ξουλίδου να του κάνω μήνυση ή θα κάνω μήνυση στην ίδια. Ποιος είναι αυτός που είπε αυτές τις κακοήθειες για μένα;" επισήμανε.

Ζέττα Μακρή σε Ξουλίδου: Έπρεπε να πάτε στην αστυνομία
Σχολιάζοντας την καταγγελία της Σταυρούλα Ξουλίδου, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζέττα Μακρή τόνισε μεταξύ άλλων:
«Για μένα είναι πολιτικό άκομψο αυτό που κάνατε και απίστευτα επιπόλαιο το ότι είχατε ραντεβού με τον συγκεκριμένο κύριο και δεν ειδοποιήσατε την αστυνομία».

Πάνος Καμμένος: «Πρόσφεραν 3 εκ. ευρώ σε βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. για να φύγει από το κόμμα!»
Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, έκανε λόγο για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών του κόμματός του.
Ειδικότερα, ο Π. Καμμένος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο SBC, κατήγγειλε πως «υπάρχει βουλευτής στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο οποίος μου ομολόγησε ότι του προσέφεραν 3 εκατ. ευρώ, για να ψηφίσει από την άλλη πλευρά και για να φύγει από το κόμμα».
«Μας το είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αντιστάθηκε και είπε όχι. Δεν σας κρύβω ότι προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπο να εγκλωβίσουμε αυτόν που τα πρόσφερε» σημείωσε παράλληλα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., το συγκεκριμένο συμβάν έλαβε χώρα πριν από 2 – 3 μήνες.
Ας σημειωθεί πως πριν από ορισμένες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει την ύπαρξη «κουμπαρά» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βέβαια, παρενέβη και διέταξε έρευνα για την ευστάθεια των καταγγελιών.
Όμως το πόρισμα των αρχών κατέδειξε πως οι καταγγελίες δεν ευσταθούσαν.
Αξίζει να προστεθεί πως ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Π. Μελάς κατά το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει «κόκκινο πανί» για τον Π. Καμμένο, καθώς αποφεύγει να δεσμευτεί πως θα καταψηφίσει τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μάλιστα, ο Π. Καμμένος έχει απειλήσει με… καρατόμηση, όποιον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή.

(Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, ώρα 21:20)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης