Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ζήτημα της ψήφου των απόδημων ελλήνων έφερε στην Ευρωβουλή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος

Το ζήτημα της ψήφου των απόδημων ελλήνων έφερε στην Ευρωβουλή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος
Ζητά από την ΕΕ να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους απόδημους Έλληνες να ψηφίζουν
Το ζήτημα της ψήφου των απόδημων ελλήνων έφερε στην Ευρωβουλή ο Μανώλης Γλέζος.
Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η Δημοκρατία παραβιάζεται στην Ελλάδα, όταν οι πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό δεν μπορούν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που, εξαιτίας της κρίσης, υπάρχει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα, κυρίως νέων ανθρώπων».
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι «Το ελληνικό κράτος ουσιαστικά εμποδίζει όλους αυτούς να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, καθώς το κόστος μετακίνησης είναι απαγορευτικό για να απευθύνει το ερώτημα αν « Τελικά θα ψηφίζουν μόνο οι πλούσιοι;».
Μάλιστα επέρριψε την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι  «κωφεύει στις εκκλήσεις των ελληνικών κοινοτήτων και δεν δίνει τη δυνατότητα στους απόδημους Έλληνες να ψηφίζουν από τις χώρες διαμονής τους, ενώ ψηφίζουν στις ευρωεκλογές».
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν σέβεται τα σχετικά ψηφίσματα του Ευρω-Κοινοβουλίου και δεν εφαρμόζει παλιότερο σχετικό Νόμο» ανέφερε ο κ. Γλέζος καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει πίεση στην ελληνική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης