Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος χρεοκοπίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Συστηματική η απαξίωσή του

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος χρεοκοπίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Συστηματική η απαξίωσή του
Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κυριακάκη, στον υπουργό Υγείας
Για τον ορατό κίνδυνο χρεοκοπίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη συστηματική απαξίωσή του και την κακοδιαχείριση των οικονομικών του πόρων κάνει λόγο σε σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, Μ. Βορίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κυριακάκης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), από τους πιο ιστορικούς και σημαντικούς ανθρωπιστικούς οργανισμούς της χώρας, μέλος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, υφίσταται κατά τα τελευταία έτη συστηματική απαξίωση από το ελληνικό κράτος, με επικείμενο τον κίνδυνο χρεοκοπίας εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των οικονομικών πόρων από τη Διοίκηση, αποπομπής του από το Διεθνές Κίνημα και τον συνακόλουθο διασυρμό της χώρας».
Παράλληλα, σημειώνει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλου ότι θα υπάρξει πλήρης συνεργασία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ΔΟΕΣ, οι μέχρι σήμερα πολιτικές της πολιτείας και ειδικότερα του πρώην υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη και του σημερινού κ. Βορίδη, εκθέτουν ακόμη περισσότερο τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Ο βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες αποτροπής του ενδεχομένου χρεοκοπίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αποπομπής του από το Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρής Ημισελήνου, αλλά και για τις ενέργειες εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού της λειτουργίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης