Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Η κυβέρνηση θα χορέψει το τελευταίο της τανγκό στο Παρίσι – Ομόφωνα όχι από τους ΑΝΕΛ για ΠτΔ

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Η κυβέρνηση θα χορέψει το τελευταίο της τανγκό στο Παρίσι – Ομόφωνα όχι από τους ΑΝΕΛ για ΠτΔ
Δεν δεσμευόμαι από κομματικές γραμμές για τον ΠτΔ αναφέρει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Π. Μελάς
(upd) Την άποψη ότι η κυβέρνηση θα χορέψει το τελευταίο της τανγκό στο Παρίσι εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος αναφερόμενος στην αυριανή συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης με την τρόικα.
«Η κυβέρνηση θα χορέψει το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι. Είδαμε μια κυβέρνηση να κυβερνά μέσω e-mail. Αυτά δεν απέδωσαν, ούτε οι ολονύκτιες τηλεδιασκέψεις, για έναν απλό λόγο. Διότι αυτά τα οποία ζητά η τρόικα είναι αυτά για τα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση» ανέφερε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Καμμένος.
«Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος, όπου ο κάθε συνταξιούχος θα πάρει 10 ευρώ για κάθε χρόνο εργασίας. Αυτά περιλαμβάνονται στο 1ο και στο 2ο μνημόνιο. Δεν είναι κάτι καινούριο. Προσπαθούν να το φέρουν μαλακά τώρα στον Ελληνικό λαό. Γι αυτό λέμε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με τους δύο αυτούς πολιτικούς εταίρους, οι οποίοι έχουν δεσμευθεί έναντι της τρόικας για μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει ο Ελληνικός λαός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καμμένος.
Όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το κόμμα του έχει τις δικές του προτάσεις, τις δικές του κόκκινες γραμμές, επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε καμία κυβέρνηση, εάν αυτές οι κόκκινες γραμμές δεν γίνουν αποδεκτές».
Κληθείς να τοποθετηθεί επί των εργασιών του συνεδρίου των ΑΝΕΛ, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως «επισφραγίστηκε η ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας» να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Επισφραγίστηκε από το σύνολο του συνεδρίου που είναι το ανώτατο όργανο του κινήματος. Πλέον δεσμεύονται όλοι. Το σημαντικό όμως είναι ότι είδα πολλά κινήματα, με τα οποία με άλλα συμφωνήσαμε να συμπορευθούμε και με άλλα, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο για να συμπορευθούμε. Κινήματα τα οποία είναι κόμματα και συμμετείχαν στις τελευταίες ευρωεκλογές, από διαφορετικούς χώρους, όλα μέσα στον δημοκρατικό και πατριωτικό χώρο» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
«Εικοσιένα συνολικά κινήματα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση την οποία κάναμε για την δημιουργία μίας μεγάλης πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας που θα συνυπάρξει στο επόμενο ψηφοδέλτιο με κορμό τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο αντίστασης απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση με μία πολιτική πρόταση η οποία εγκρίθηκε από το συνέδριο αλλά και από τους συνεργαζόμενους. Βάλαμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη, έναν ξεκάθαρο πολιτικό μανδύα και πλέον θεωρώ ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είμαστε με πλήρες οπλοστάσιο», πρόσθεσε ο κ.Καμμένος.
«Αυτό που αποφάσισε το συνέδριο ήταν ότι στη δομή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν μπορούν να μπουν όσοι έχουν ψηφήσει τα μνημόνια. Στα συνεργαζόμενα κόμματα όμως και κατά περίπτωση, θα δούμε τέτοιου είδους υποψηφιότητες. Όμως μέσα στο ιερό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους υποψηφιότητες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μελάς: Δεν δεσμευόμαι από κομματικές γραμμές για τον ΠτΔ - Θα ψηφίσω για το καλό του λαού
Εκτός κομματικής γραμμής εξακολουθεί να κινείται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Μελάς, ο οποίος αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι θα πράξει αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm ο κ. Μελάς υποστήριξε ότι η απόφαση του για το τι θα ψηφίσει αναφορικά με τον ΠτΔ θα εξαρτηθεί «από τη μελέτη που θα κάνει μέχρι τότε για το τι θα είναι για το καλό του λαού».
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των ΑΝΕΛ το Σαββατοκύριακο δεν συναίνεσε με τη θέση του κόμματος να μην ψηφίσει για ΠτΔ, υποστήριξε ότι «δεν δεσμεύεται από κομματικές γραμμές».
«Γιουχαρίσματα δεν υπήρξαν. Κάποιοι φώναξαν, αλλά κατέβηκα κάτω και συνομίλησα με κόσμο. Ένας-δυο μου είπαν γιατί δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο και ήταν καμιά δεκαριά γύρω και τους ρώτησα τι θέλουν, αν θέλουν να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω ή να ψηφίσω πρόχειρα», ανέφερε ο κ.Μελάς ερωτηθείς για τις αντιδράσεις προς το πρόσωπο του κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου.
Μιλώντας για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Μελάς τόνισε ότι «όταν λένε για ιδεολογική ταυτότητα, δεν έχουμε την ίδια με τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και είναι γεγονός ότι θα υπήρχαν αντιρρήσεις και διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα. Γι’ αυτό σας λέω, γι’ αυτές τις κόκκινες γραμμές που λέει ο Πάνος Καμμένος, να τις κάνουμε πράξη. Να τις υπογράψουμε».
«Αυτές τις στιγμές, δεν θα έπρεπε όλα τα κόμματα να καθίσουν μαζί και να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό; Είναι 6.300.000 στα όρια της φτώχειας, δεν πρέπει να κοιτάξουμε το λαό πρώτα και να τον βάλουμε πάνω από όλα τα κόμματα; Μαζί να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, όχι πάνω απ’ όλα τα κόμματα και ο καθένας να κοιτάει τη δική του θέση και καρέκλα. Να δούμε τις καλύτερες λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μελάς.
Αναφερόμενος στα λεγόμενα Καμμένου περί «αποκεφαλισμών» και αν αυτά τον αφορούν προσωπικά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι είχε ρωτήσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και του είχε απαντήσει ότι δεν αφορούν αυτόν «ούτε οι αποκεφαλισμοί ή τα μαξιλάρια».
«Εγώ λοιπόν το λέω ξεκάθαρα: λειτουργώ κατά συνείδηση και για το καλό του λαού θα κάνω ότι θα κάνω. Άμα είναι για το καλό του, θα ψηφίσω (Πρόεδρο). Αν δεν είναι, δεν θα ψηφίσω» ανέφερε ο κ.Μελάς.

(πρώτη ενημέρωση 24 Νοεμβρίου 12:03)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης