Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε κρίση οι ΑΝΕΛ λόγω της στάσης του Π. Μελά για τον ΠτΔ - Δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο ο Γ. Δημαράς

Σε κρίση οι ΑΝΕΛ λόγω της στάσης του Π. Μελά για τον ΠτΔ - Δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο ο Γ. Δημαράς
Με διαγραφές απειλεί ο Π. Καμμένος
(upd)Εν μέσω έντονων αναταραχών και σοβαρής εσωκομματικής κρίσης θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο το 2ο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Τα πνεύματα έχουν οξυνθεί επικίνδυνα στο εσωτερικό του κόμματος ύστερα από τις δηλώσεις του βουλευτή Π. Μελά, ο οποίος, κινούμενος σε τροχιά απόλυτης ρήξης με την κεντρική γραμμή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον συμφωνεί με το πρόσωπο που θα προταθεί.
Οι απειλές του προέδρου, Π. Καμμένου ότι θα «αποκεφαλίσει» όποιον βουλευτή δώσει «ανάσα» στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να πτοούν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ.
Παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις του κ. Καμμένου ότι θα προχωρήσει σε διαγραφές, καθώς όπως είπε, δεν έχει θέση στο κόμμα όποιος βουλευτής ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρά τους υπαινιγμούς του για «μαξιλάρια του Σαμαρά», ο κ.Μελάς απάντησε ότι πάνω από κόμματα, πρόσωπα και καρέκλες βάζει το συμφέρον του ελληνικού λαού.
Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτη την προειδοποίηση Καμμένου περί «αποκεφαλισμού», υπογραμμίζοντας πως εάν διαγραφεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.
Αυτό πάντως που προκαλεί μεγαλύτερη αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος, το οποίο μόλις στις αρχές της εβδομάδας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία υπήρξε ομόφωνη απόφαση ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν για ΠτΔ όποιο πρόσωπο και αν προταθεί καθώς απώτερος στόχος είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές για να πέσει η κυβέρνηση, είναι η τοποθέτηση του κ. Μελά ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ που συμμερίζονται τις απόψεις του.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο κ.Μελάς είχε αναφέρει ότι υπάρχουν άλλοι 4 με 5 βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν την ίδια άποψη με αυτόν, ότι δηλαδή θα καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στην προεδρική εκλογή, αφού πρώτα μελετήσουν την όλη κατάσταση, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα σενάρια.
Σημειώνεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαθέτουν 13 βουλευτές.
Εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει 4 με 5 βουλευτές των ΑΝΕΛ να διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή του κόμματος αναφορικά με την προεδρική εκλογή, τότε αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα σχετικά με την εύρεση των 180 βουλευτών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γ. Δημαράς: Δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την πρόθεση του να μην ψηφίσει για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξάρτητα από το ποιος θα προταθεί καθώς η συγκεκριμένη είναι Βουλή μειοψηφίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Δημαράς.
«Πρόεδρο Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή δεν ψηφίζω, ανεξαρτήτως της εκτίμησης που έχω στα πρόσωπα - και είναι αρκετά- που μπορούν να υπηρετήσουν τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γιατί, όμως; Διότι αυτή η Βουλή είναι Βουλή μειοψηφίας και η επόμενη πρέπει να είναι αναθεωρητική και συντακτική» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα FM ο Γ. Δημαράς.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Δημαράς είπε ότι «εάν υπάρχουν προγραμματικές δηλώσεις πριν από τις εκλογές και όχι μετά τις εκλογές, προγραμματικές συμφωνίες, και εάν συμφωνούμε σε δέκα πράγματα, έχουμε υποχρέωση απέναντι στον λαό να τις τηρήσουμε».
«Αν μιλάμε ιδεολογικά, θέλω να σας πω ότι ο δικός μου πολιτικός, κοινωνικός και ιδεολογικός χώρος είναι αυτός που μπορεί να χαρακτηριστεί -αν και δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες- κεντρώος ή κεντροαριστερός χώρος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δημαράς.

Πρώτη ενημέρωση: 09:50, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης