Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το χειρότερο σενάριο για το ΠΑΣΟΚ απεφεύχθη αλλά Βενιζέλος και Παπανδρέου συμφωνούν στο ότι διαφωνούν…

Το χειρότερο σενάριο για το ΠΑΣΟΚ απεφεύχθη αλλά Βενιζέλος και Παπανδρέου συμφωνούν στο ότι διαφωνούν…
Δύσκολη η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ
Η πρωτοβουλία Βενιζέλου να συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου μόνο θετικά μπορεί να αποτιμηθεί για το ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα και αν το συμπέρασμα είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου επιμένει στις απόψεις και στις διαφωνίες του με το εγχείρημα της μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατική Παράταξη.
Η θετική αποτίμηση συνίσταται στο ότι με τη συνάντηση αυτή (παρά την αμηχανία, αν όχι ψυχρότητα που έχει αποτυπώσει στα πρόσωπα τους ο φωτογραφικός φακός) έπεσαν οι τόνοι σε μια ρήξη με έντονα «εμφυλιοπολεμικά» χαρακτηριστικά μεταξύ των «βενιζελικών» και των «παπανδρεϊκών».
Παράλληλα με το καθίσει ο ένας απέναντι στον άλλο, είχαν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν με ειλικρινή διάθεση τις όποιες προθέσεις τους.
Προθέσεις που έως σήμερα ήταν αμφίσημες και άφηναν όλα τα σενάρια ανοιχτά για τις επόμενες κινήσεις κυρίως του Γ. Παπανδρέου.
Εν ολίγοις ο πρώην πρωθυπουργός παρά την κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση (έδωσε έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο και επεσήμανε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας), επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να τη ρίξει.
Επιπλέον, κατέστησε σαφές – παρά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και παρά τη διαφορετική θεώρηση και αντίληψη του από τον Βενιζέλο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ – ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διασπαστική κίνηση.
Επίσης, υπογράμμισε ότι θα θέσει και γραπτώς τις θέσεις του στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος με τη σειρά του, όπως είπε, «θα τις ακούσει».
Με λίγα λόγια, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε παρών στο προσκήνιο, και όχι στο παρασκήνιο των όποιων εξελίξεων στο κόμμα.
Ακόμα και αν αυτό το παρόν δεν συνεπάγεται ταύτιση και συμπόρευση με τις επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Συνεπώς, το χειρότερο σενάριο για το ΠΑΣΟΚ, αυτό της διάσπασης, απεφεύχθη, τουλάχιστον προς το παρόν.
Είναι προφανές πως μια κάθοδος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με τους «βενιζελικούς» και τους «παπανδρεϊκούς» σε ανοιχτή ρήξη, θα ήταν καταστροφική για το κόμμα.
Βέβαια το ερωτηματικό για την επίδοση που θα έχει το ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Παράταξη στις επικείμενες εκλογές παραμένει.
Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτό που θα πυροδοτήσει τις όποιες εξελίξεις στο κόμμα.
Τόσο στην ηγεσία όσο και στην φυσιογνωμία του.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης