Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΣΔΟΕ... επιβεβαιώνει τη νομιμότητα των οικονομικών πόρων της Χρυσής Αυγής

Το ΣΔΟΕ... επιβεβαιώνει τη νομιμότητα των οικονομικών πόρων της Χρυσής Αυγής
Ανυπόστατες και φαιδρές χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή τις κατηγορίες για ύπαρξη «κρυφών χρηματοδοτών»
Για ανυπόστατες φήμες και κακοήθειες κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή σχετικά με το υπόμνημα που κατέθεσαν προ ημερών οι δικηγόροι της πρωτοβουλίας Jail Golden Dawn, που πρόκειται να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη των 75 και πλέον στελεχών και μελών της, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες για ύπαρξη «κρυφών χρηματοδοτών» φαιδρές.
Η Χρυσή Αυγή, η οποία σημειώνει ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες, παραθέτει το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο όπως επισημαίνει απέδειξε πέραν κάθε αμφιβολίας ότι:

sdoe_porisma_xrysi_aygi.jpg

«Όπως προκύπτει από τις κινήσεις των ως άνω τραπεζικών λογαριασμών, τους οποίους, το εν λόγω πολιτικό κόμμα τηρεί στην τράπεζα «Eurobank», σε συνάρτηση και με τα ζητηθέντα παραστατικά επί συγκεκριμένων κινήσεων και τέλος, σε συνδυασμό με τα όσα μας έχουν γνωρίσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και με τη σειρά μας, σας θέσαμε υπόψη με το αρ. πρωτ. ΕΜΠ. 1597/21-01-2014 έγγραφό μας, η κύρια πηγή εσόδων του εν λόγω κόμματος, όπως αποτυπώνεται από τα έγγραφα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα στη διάθεσή μας, είναι η κρατική χρηματοδότηση και η μηνιαία -μέχρι στιγμής- απόδοση της βουλευτικής αποζημίωσης, την οποία λαμβάνουν οι βουλευτές του κόμματος αυτού».
Στη διαδικασία της ανωτέρω ενδελεχούς έρευνας, τονίζεται, ανοίχτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί βουλευτών και στελεχών του Κινήματος και ερωτήθηκαν όλες οι τράπεζες για παροχή επιπλέον στοιχείων, τα οποία και έδωσαν και υπογραμμίζεται ότι δεν βρέθηκε το παραμικρό.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σημειώνει ότι «είναι το μόνο κόμμα που τα οικονομικά του έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και απεδείχθη πεντακάθαρο» και κάνει λόγο για «γελοία μυθεύματα» και «ακατάσχετη ψευδολογία».
Σημειώνει, τέλος, ότι έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο εξονυχιστικών ελέγχων όλα όσα υποστηρίζονται αποδείχθηκε ότι ήταν ψέματα και συμπληρώνει ότι «όλοι οι σκευωροί έχουν μηνυθεί και σύντομα θα λογοδοτήσουν για τις συκοφαντίες τους».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης