Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανασκευάζει για ακόμη μία φορά ο Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Να μη συνδεθούν οι πρόωρες εκλογές με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ανασκευάζει για ακόμη μία φορά ο Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Να μη συνδεθούν οι πρόωρες εκλογές με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
Αναγκαία η διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη, σύμφωνα με τον Σταθάκη
(upd)Στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη, διευκρίνισε ότι αφορούσε η πρωινή του δήλωση σχετικά με την απεμπλοκή της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εσωτερικές πολιτικές διεργασίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπήρξαν.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει το πρωί ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να δοθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο.
«Ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή όχι οι 180, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έλθει σε μια συμφωνία για την ημέρα. Να απεμπλέξει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές.
Ο Σταθάκης ζήτησε από την Κυβέρνηση να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών ώστε να βρεθεί μια συναινετική λύση και να διευκολυνθεί το πολιτικό σύστημα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Να απεμπλέξει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές.
Την άνοιξη, λίγο πριν, λίγο μετά, να πάμε σε εκλογές και να συμφωνήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real FM.
Μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωση ο Σταθάκης προέβη σε μία ακόμη διευκρινιστική δήλωση, σημειώνοντας ότι  η δήλωσή του στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη.
Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες  με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».
Στην ερώτηση πότε θα οριοθετούσε χρονικά αυτή την πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Την Άνοιξη τέλος πάντων, λίγο πριν, λίγο μετά δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει να υπάρξει αυτή η αίσθηση ότι πάμε σε εκλογές, συμφωνούμε πότε θα γίνουν εκλογές και να απεμπλακεί το πρόβλημα από αυτή τη διαδικασία η οποία μπορεί να διεκδικήσει τεράστια φθορά και στην κυβέρνηση».
Και σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά σε μία συναινετική λύση η οποία θα απεμπλέξει το σύστημα, θα διευκολύνει, θα δώσει πολιτική διέξοδο, οι πολίτες θα επιλέξουν επιτέλους μία κυβέρνηση με σαφή πρόγραμμα και θα δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

(πρώτη ενημέρωση 20 Νοεμβρίου 2014, 12:17)

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης