Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραμένει η αναταραχή στους ΑΝΕΛ – Μελάς: Πάνω από πρόσωπα, κόμματα, καρέκλες βάζω τον ελληνικό λαό

Παραμένει η αναταραχή στους ΑΝΕΛ – Μελάς: Πάνω από πρόσωπα, κόμματα, καρέκλες βάζω τον ελληνικό λαό
Εάν ο Π. Μελάς ψηφίσει για ΠτΔ δεν έχει θέση στο κόμμα τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος
(upd) Παραμένει η αναταραχή και το βαρύ κλίμα στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων  ύστερα από τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, Π. Μελά ότι προτίθεται να ψηφίσει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν συμφωνεί με το πρόσωπο και τις απειλές για "αποκεφαλισμό" του που εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος.
Ύστερα από τις αιτιάσεις του Π.Καμμένου και τη θεωρία του περί «των βρώμικων μαξιλαριών του συστήματος», ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αφήνει εκ νέου ανοιχτό το σενάριο να ψηφίσει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά την κατηγορηματικά αντίθετη θέση του κόμματος του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Μελάς.
«Το λέω ξεκάθαρα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία οικονομική εξαθλίωση, ο οικονομικός λαός έχει καταπιεστεί. Αυτή τη στιγμή όχι πρέπει, αλλά επιβάλλεται, πάνω απ’ όλα να βάλουμε τον ελληνικό λαό» τόνισε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Μελάς.
«Έρχεται λοιπόν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αυτή μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές ή όχι. Κι εγώ το λέω: Αν ήξερα ότι θα έρθει ένα κόμμα με μονοκομματική ή δικομματική κυβέρνηση, δεν με ενδιαφέρει, και έδινε μία ανάσα στον ελληνικό λαό, έστω 10% σε έναν χρόνο, θα συμφωνούσα και δεν θα ψήφιζα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά αυτό να γίνει στην πράξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μελάς.
«Αν όμως υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε έναν χειρότερο δρόμο με μία άλλη κυβέρνηση γιατί να καταψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μελετάω τα πράγματα, όσο το δυνατόν σε περισσότερες λεπτομέρειες και από εκεί θα αποφασίσω αν ψηφίσω ή δεν ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και ότι κάνω σύμφωνα με αυτά που θα έχω ενημερωθεί, θα το κάνω για το καλό του λαού. Το λέω ξεκάθαρα, πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες βάζω τον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ερωτηθείς εάν θα είναι παρών στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Μελάς ήταν κατηγορηματικός: «Βεβαίως θα πάω».
«Γιατί να είμαι εκτός, γιατί λειτουργώ για το καλό του λαού; Το κίνημα γιατί το φτιάξαμε για το ατομικό καλό ή για το καλό του λαού; Το έχω δηλώσει και από το βήμα της Βουλής, ότι είναι για το καλό του λαού θα το ψηφίζω ότι είναι ενάντια του λαού το καταψηφίζω» υποστήριξε ο κ.Μελάς.

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Εάν ο Μελάς παραβιάσει την κομματική γραμμή, δεν έχει θέση στο κόμμα
Η δήλωση αυτή, η οποία είναι εκτός κομματικής γραμμής μια και οι ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να μην ψηφίσουν για ΠτΔ όποιος και αν προταθεί, θεωρώντας ότι η χώρα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές για να πέσει η κυβέρνηση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου.
Σε σημερινό του μήνυμα στο twitter ο κ.Καμμένος έγραψε χαρακτηριστικά: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους δώσαμε την ευκαιρία, οι πολίτες τους εκλέξατε Βουλευτές και αυτοί επέλεξαν να γίνουν βρώμικα μαξιλάρια…».
Τη θεωρία του περί «των βρώμικων μαξιλαριών του συστήματος» επανέλαβε ο κ.Καμμένος και σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά Fm, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εάν ο κ.Μελάς παραβιάσει την απόφαση των ΑΝΕΛ και ψηφίσει για ΠτΔ, τότε αυτός δεν έχει θέση στο κόμμα.
«Εμάς άλλα μας έχει πει ο Μελάς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι πιέζεται και από τους δημοσιογράφους. Αυτός θα αποφασίσει τι θέλει να κάνει. 'Εχουμε συνεδριο την Κυριακή. Οι ΑΝΕΛ δεν θα αλλάξουμε θέση. Έχουμε σταθερές θέσεις και σταθερή πορεία» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος κάλεσε και τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ «ή να μην ψηφίσουν ή να μην παραιτηθούν».
«Δεν εχουν δικαίωμα με την ψήφο τους να πανε δίπλα στην κυβέρνηση των Μνημονίων» τόνισε ο κ.Καμμένος, ο οποίος επανέλαβε τη θεωρία του περί «των βρώμικων μαξιλαριών του συστήματος».
«Έχω δεί τα πάντα. Εχω δει ανθρώπους να ορκίζονται και να ορκίζουν τους συναδέλφους του και την άλλη μέρα να αλλάζουν στάση. Έχω δει το ΣΔΟΕ να μπαίνει στους βουλευτες των ΑΝΕΛ και σε λίγες ημέρες να αποχωρούν από τους ΑΝΕΛ. Έχω δει εμφανείς και αφανείς εκβιασμούς» τόνισε ο κ.Καμμένος, ο οποίος συγκρίνοντας τις περιπτώσεις του Π. Μελά και του Ανδρέα Ψυχάρη, υποστήριξε πως ο πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε πιο έντιμη στάσης, καθώς «διαφώνησε και παράδωσε την έδρα του».

(πρώτη ενημέρωση 20 Νοεμβρίου 10:54)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης