Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το προσκλητήριο συνεννόησης κατέρρευσε - Παιχνίδι εντυπώσεων και μόνο... η απόπειρα συνάντησης Σαμαρά με Τσίπρα

Το προσκλητήριο συνεννόησης κατέρρευσε - Παιχνίδι εντυπώσεων και μόνο... η απόπειρα συνάντησης Σαμαρά με Τσίπρα
Από το «ναυάγιο» της συνάντησης… διασώθηκαν επικοινωνιακά Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας
Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος εμφανίζονταν πρόθυμοι να κάνουν την «υπέρβαση» και να καλέσουν στο προσεχές διάστημα τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας, σε μια συνάντηση με στόχο τη «συνεννόηση» στα μεγάλα ζητήματα διαψεύστηκαν... παταγωδώς.
Η «μισή» πρόσκληση, διατυπωμένη …«χαμηλόφωνα» και μέσα από «δημοσιογραφικές πληροφορίες» έδειξε ότι η πρόθεση και ο στόχος της κυβέρνησης ήταν περισσότερο η… επικοινωνία και το παιχνίδι των «εντυπώσεων» παρά η ουσιαστική πολιτική και η εύρεση λύσης στο διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο.
Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το «ναι» σε μια συνάντηση περιελάμβανε μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις που το μετέτρεψαν αυτόματα σε ηχηρό «όχι».
«Ναι» σε μία συνάντηση στην οποία θα παρευρίσκονται μόνον ο Αντ. Σαμαράς και ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου η οποία απέκλεισε τον κυβερνητικό εταίρο του πρωθυπουργού, Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνοντας μάλιστα ότι «Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό».
Τη σκυτάλη στο επικοινωνιακό και μόνον εγχείρημα πήρε το ΠΑΣΟΚ, πηγές του οποίου σημείωναν ότι «τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων».
Με απλά λόγια το «προσκλητήριο» για μια συνάντηση με στόχο την εύρεση μίνιμουμ εθνική συνεννόησης όχι απλά «τους έπεσε απ τα χέρια» αλλά κανείς εκ των τριών αρχηγών δεν θέλησε καν να το …«σηκώσει» και να αναγνώσει ποιο είναι τελικά το ακριβές περιεχόμενό του.
Για πολλούς το «προσκλητήριο» αποτυπώνει το αίτημα μεγάλης μερίδας πολιτών που ζητά με επιτακτικό τρόπο εθνική συνεννόηση έστω στο πεδίο των εθνικών θεμάτων, της εξωτερικής πολιτικής και ίσως κοινή αντιμετώπιση των υπερβολικών πιέσεων που ασκεί η τρόικα και οι δανειστές.
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι μόνοι που... σήκωσαν το «προσκλητήριο» ήταν η τρόικα και οι δανειστές οι οποίοι στη «χοροεσπερίδα» των υπερβολικών αξιώσεων και απαιτήσεων θα είναι ως …«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».
Από το «ναυάγιο» της συνάντησης και οι τρείς αρχηγοί φαίνεται πως… διασώθηκαν επικοινωνιακά.
Ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει να αποτραπεί, έστω και την ύστατη στιγμή, η «βύθιση» του πλοίου που λέγεται Ελλάδα.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης