Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η παραπομπή του Καρατζαφέρη στην δικαιοσύνη και τα φαινόμενα φυγής οπαδών από το ΛΑΟΣ ποιο κόμμα θα ευνοήσει;

Η παραπομπή του Καρατζαφέρη στην δικαιοσύνη και τα φαινόμενα φυγής οπαδών από το ΛΑΟΣ ποιο κόμμα θα ευνοήσει;
Εφόσον....υπάρξει κύμα φυγής οπαδών του ΛΑΟΣ....ποιο κόμμα θα βγει κερδισμένο;
Οι έσχατες πολιτικές εξελίξεις όπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη….είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει τάσεις φυγής ψηφοφόρων του κόμματος αυτού σε άλλα κόμματα.
Στις ευρωεκλογές ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είχε λάβει 154 χιλιάδες ψήφους.
Προφανώς ένας πυρήνας οπαδών θα παραμείνει στο ΛΑΟΣ καθώς πολλοί πιστεύουν ότι ο Καρατζαφέρης είναι θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Ωστόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βρίσκεται τουλάχιστον σε δυσμενή πολιτική θέση καθώς από νομικής άποψης ο καθένας έχει το τεκμήριο της αθωότητας που μπορεί να επικαλεστεί.
Είναι παράδοξο πάντως, πως ενώ εδώ και 2 χρόνια είναι γνωστά τα θολά θέματα που αφορούν τον Καρατζαφέρη με τις offshore εταιρίες αποφασίστηκε αυτή την χρονική στιγμή να …παρέμβει η δικαιοσύνη.
Προφανώς η δικαιοσύνη εκτελεί άνωθεν πολιτικές εντολές, θέλουν να τελειώσουν τον Καρατζαφέρη…γιατί ίσως να μην ήταν συνεργάσιμος.
Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι αν όντως ο Καρατζαφέρης έχει ζητήματα με την δικαιοσύνη που θα τον φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση…πως θα συμπεριφερθούν οι οπαδοί του ΛΑΟΣ;
Στις ευρωεκλογές το ΛΑΟΣ είχε λάβει 154 χιλιάδες ψήφους.
Σχεδόν καθολικά οι ψηφοφόροι αυτοί….δεν συμπαθούν πολιτικά την ΝΔ.
Μεγάλο μέρος αυτών με βάση σοβαρές ενδείξεις αλλά και έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί….θα κατευθυνθεί προς την Χρυσή Αυγή.
Αν ξεκινήσει κύμα διαρροών από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, το κόμμα που θα καταφέρει να προσελκύσει τους περισσότερους οπαδούς του ΛΑΟΣ είναι….η Χρυσή Αυγή.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ πιθανό να ανακόψει κάποιες τάσεις μείωσης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, να την εδραιώσει ως τρίτη εκλογική δύναμη και να δημιουργήσει νέα δυναμική στο χώρο της εθνικιστικής – πατριωτικής δεξιάς.
Η ΝΔ που εμφανώς προσπάθησε να εκδικηθεί τον Καρατζαφέρη  με πολιτικούς όρους – και είναι προς διερεύνηση αν θέλει να τον εκδικηθεί με νομικούς – δικαστικούς όρους – δεν θα καρπωθεί οφέλη από την παραπομπή του Καρατζαφέρη στην δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης