Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί συνάντησης Σαμαρά - Τρίπρα βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Το θέμα θεωρείται λήξαν!»

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί συνάντησης Σαμαρά - Τρίπρα βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Το θέμα θεωρείται λήξαν!»
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ως λήξαντα τον σχετικό, μέσω των ΜΜΕ, διάλογο με την κυβέρνηση
Οριστικό τέλος βάζει στα σενάρια σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπα, ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα η Κουμουνδούρου τονίζει ότι η αρνητική στάση του πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οδήγησαν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρήσει ως λήξαντα τον σχετικό, μέσω των ΜΜΕ, διάλογο με την κυβέρνηση.
Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.
Σύμφωνα με το κλίμα που κυριάρχησε στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο εξής, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ρίξει όλο το βάρος στην ενημέρωση του ελληνικού λαού για την όξυνση των προβλημάτων εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και θα πραγματοποιήσει εκστρατεία βουλευτών και κομματικών στελεχών για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 27 Νοεμβρίου.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:
Επικοινωνιακά τρικ και πολιτικοί τακτικισμοί κρύβονται πίσω από τα σενάρια που διακινήθηκαν σήμερα και αφορούν σε ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα.
Τα σενάρια δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο αποτελούν σαφή απόδειξη πως σκληραίνει το επικοινωνιακό παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η Νέα Δημοκρατία φέρεται να επιχειρεί να παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να φανεί ότι δεν επιθυμεί τη συναίνεση για το «καλό της χώρας».
Από τη μεριά του, οι άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και αντιλαμβανόμενοι την «παγίδα» της κυβέρνησης, «σήκωσαν το γάντι» αποκλείοντας από την συνάντηση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, προκαλώντας νέες ενδοκυβερνητικές ταραχές.

Το πλούσιο παρασκήνιο
Την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να ανταποκριθεί σε τυχόν πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης, στον απόηχο σημερινών δημοσιευμάτων για το ενδεχόμενο Σαμαράς και Βενιζέλος να καλέσουν σε συνάντηση τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει θετικά σε αυτήν την πρόσκληση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι παρών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ότι η ατζέντα θα είναι ανοιχτή.
«Θα πάμε και για τα θέματα της οικονομίας, θα πούμε καθαρά αυτό που πιστεύουμε», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, εξειδικεύοντας ότι στο θέμα του χρέους και της εξόδου από την κρίση με μνημονιακή στρατηγική δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής συνεννόησης» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «ο λαός έχει να διαλέξει σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια. Αν γίνεται για εξεύρεση συνενόχων δεν θα έχει μικρό αντίκρισμα. Αν γίνει για να πάμε σε συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να είναι και θετικό».
Πάντως ο κ.Σκουρλέτης λέει «όχι» σε τριμερή συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς, όπως είπε, αυτό θα έδινε μια στρεβλή εντύπωση συνάντησης των τριών κομμάτων.
«Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης