Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα ύψη η κόντρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - Λαφαζάνης: Η τρόικα ζητάει τη μάνα της και τον πατέρα της - Γεωργιάδης: Σε κρίσιμο στάδιο η χώρα

Στα ύψη η κόντρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - Λαφαζάνης: Η τρόικα ζητάει τη μάνα της και τον πατέρα της - Γεωργιάδης: Σε κρίσιμο στάδιο η χώρα
Τα αίματα άναψαν ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Γεωργιάδη και Π. Λαφαζάνη
Σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μετέβαλε η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, το οποίο και ψηφίστηκε επί της αρχής.
Τα αίματα άναψαν όταν άρχισαν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κ. κ. Α. Γεωργιάδης και Π. Λαφαζάνης.
«Ακούμε κάποιους να μας λένε για συναίνεση. Δεν λέτε, όμως, ότι η συναίνεση συνεπάγεται πολιτική νέας λεηλασίας και νέας διάλυσης. Και δεν μας λέτε ότι αυτά τα οποία προετοιμάζετε για το χρέος - και τα οποία βεβαίως τα έχουν εξαγγείλει από την Ευρώπη - δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το να πληρώσουμε το χρέος πλήρως στο ακέραιο και μέχρι το τέλος και αυτό με πιστοποιητικό βιωσιμότητας», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος δήλωσε παρών επί της αρχής του νομοσχεδίου) να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, πρόσθεσε:«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Αν ξεκινήσουμε κάποια στιγμή από τα μικρά θα φτάσουμε και στα μεγάλα».
Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει φέρει κατάντημα και ταπείνωση στην Ελλάδα, αφού ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος εκλιπαρούν τους υπαλληλίσκους της τρόικας να έρθουν να μας κάνουν έλεγχο για αυτό το επίτευγμα της καταστροφής της χώρας κι αυτοί τους συμπεριφέρονται σαν σε αποικία.
Ταυτοχρόνως, ανέφερε ότι δεν ενημερώνει κανείς - ο κ. Χαρδούβελης και πάλι δεν εμφανίστηκε στη Βουλή, είπε - πιο είναι το πρόβλημα, ποιες είναι οι διαπραγματεύσεις και ποιες οι απαιτήσεις της τρόικας. Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε στο σημείο αυτό ότι η τρόικα «ζητάει την μάνα της και τον πατέρα της», ενώ είπε πως το δημοσιονομικό κενό φτάνει τα 2 με 3 δισ., που σημαίνει - όπως εκτίμησε - «νέα μέτρα» επιπλέον αυτών που εφαρμόζονται ήδη.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η χώρα είναι σε μια πορεία για επιστροφή στην κανονικότητα, μετά από μια επίπονη προσπάθεια.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ παρομοίωσε την τωρινή συγκυρία για τη χώρα με τα τελευταία χιλιόμετρα ενός μαραθωνοδρόμου, λέγοντας πως βρίσκεται στο πιο κρίσιμο στάδιο και «αυτά τα μέτρα έχουν μεγάλη σημασία», ενώ έχει υποστεί και την κόπωση.
Όπως είπε, η χώρα μπορεί να κλείσει και αυτό κεφάλαιο με ασφάλεια, ώστε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να βρεθούμε χωρίς την αυστηρή επιτροπεία και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης