Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Βορίδης: Επενδύσεις, ανταγωνισμός και ιδιωτική οικονομία το «τρίπτυχο» για την ανάπτυξη - Αδιέξοδες οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Μ. Βορίδης: Επενδύσεις, ανταγωνισμός και ιδιωτική οικονομία το «τρίπτυχο» για την ανάπτυξη - Αδιέξοδες οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
"Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε μία εποχή ελλειμμάτων"
Την ανάγκη να αποφευχθούν τα μελλοντικά ελλείμματα υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του συλλόγου Ελλήνων αποφοίτων του London School of Economics.
Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «το μέλλον των νέων ανθρώπων είναι το βασικό ζήτημα, καθώς το έλλειμμα θα πέσει πάνω τους».
Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε, δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε μία εποχή ελλειμμάτων.
Παράλληλα, κατέστησε αναγκαία την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, τα οποία έγκεινται στην υψηλή φορολογία.
«Οι πολίτες θέλουν δουλειές, λιγότερους φόρους και μεγαλύτερο εισόδημα» τόνισε εν συνεχεία.
«Το μεγάλο ερώτημα της εποχής να απαντήσουμε πως θα τα πετύχουμε όλα αυτά. Αν η οικονομία μπει σε ύφεση μειώνονται τα έσοδα πάμε σε έλλειμμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του συνδικαλισμού, το συνέδεσε ευθέως με την ανταγωνιστικότητα, ενώ παράλληλα, κατέστησε αναγκαία την αλλαγή του λεγόμενου "συνδικαλιστικού" νόμου, προκειμένου «οι απεργίες να αποφασίζονται από όλους τους εργαζομένους και όχι όπως γίνεται τώρα από 20 του ΣΥΡΙΖΑ».
Όσον αφορά τα κατορθώματα της κυβέρνησης της ΝΔ, διέτεινε πως «αντιμετωπίστηκαν τεράστια ζητήματα, ζητήματα ταμπού».
Απευθυνόμενος προς τον Γ. Σταθάκη, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, διερωτήθηκε εάν το τραπεζικό σύστημα πρέπει να επιστρέψει στο δημόσιο.
«Πως θα φτιάξουμε μια ανταγωνιστική οικονομία: Δύο μοντέλα για την ανάπτυξη; Το ένα του Σταθάκη με τις λέξεις της αριστεράς: κοινωνική δικαιοσύνη και τα λοιπά, που είναι απόλυτο αδιέξοδο. Το δεύτερο αυτό που εμείς λέμε, δηλαδή στήριξη στην ιδιωτική οικονομία για να τραβήξει το καρό της ανάπτυξης, επενδύσεις, ανταγωνισμός» κατέληξε ο Μ. Βορίδης.

Βασιλική Αντωνοπούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης