Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: «Πρέπει να σταματήσει το τζόκερ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» - Τι συζήτησε με τον Α. Σαμαρά

Στ. Θεοδωράκης: «Πρέπει να σταματήσει το τζόκερ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» - Τι συζήτησε με τον Α. Σαμαρά
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Στ. Θεοδωράκη με αρχηγό πολιτικού κόμματος
(upd2) Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του επικεφαλής του κινήματος "Το Ποτάμι", Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό Αντώνης Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στις δηλώσεις του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει το τζόκερ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
«Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί λύση», επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι «το Ποτάμι» υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου, από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία.
Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε να γίνει τώρα συνταγματική αναθεώρηση που θα αλλάξει την ασυλία των πολιτικών, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και οι εκλογικές περιφέρειες να γίνουν μικρότερες, να βρεθεί μια πατριωτική λύση για το χρέος και να γίνουν εκλογές το Νοέμβριο του 2015.
«Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016» απάντησε μετά από σχετική ερώτηση ενώ παράλληλα είπε ότι ο κ. Σαμαράς πιστεύει πως πρέπει να μιλήσουμε δυναμικά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα συναντηθεί και με τον κ. Τσίπρα ενώ η ατζέντα θα καθοριστεί και από τις διαθέσεις της άλλης πλευράς.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος στη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον Κ. Παπούλια είχε υποστηρίξει ότι ένας Πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία «θα είναι μία ήττα του κοινοβουλευτικού συστήματος» και υπενθύμισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το 2005 είχε εκλεγεί με 279 ψήφους.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Στ. Θεοδωράκη με αρχηγό πολιτικού κόμματος.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επρόκειτο να συναντηθεί με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ωστόσο αυτό το ραντεβού δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, με τις δύο πλευρές να μην έχουν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις έκτοτε.
Η συνάντηση με τον πρωθυποουργό Αντώνη Σαμαρά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επόμενη ημέρα του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα.
Το Ποτάμι έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να αποτελέσει μέρος της επόμενης κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές προκύψουν.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις το Ποτάμι βρίσκεται σταθερά στην τρίτη ή τέταρτη θέση.
Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις , Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη θα παίξει ρόλο μπαλαντέρ στην επόμενη κυβέρνηση.



(Πρώτη Ενημέρωση: Τετάρτη 19-11-2014 17:00)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης