Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σήκωσε το γάντι» των επικοινωνιακών παιχνιδιών του Μαξίμου ο ΣΥΡΙΖΑ – Παγίδα ή σχεδιασμός τα περί συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα;

«Σήκωσε το γάντι» των επικοινωνιακών παιχνιδιών του Μαξίμου ο ΣΥΡΙΖΑ – Παγίδα ή σχεδιασμός τα περί συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα;
Σκληραίνει η κόντρα όσο πλησιάζουμε προς τις πρόωρες εκλογές
Σκληραίνει το επικοινωνιακό παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τη Νέα Δημοκρατία να επιχειρεί να παγιδεύσει το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να φανεί ότι δεν επιθυμεί τη συναίνεση για το «καλό της χώρας».
Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τη διγλωσσία και τις αντίρροπες τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί την πρόταση Παπαδημούλη (ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) για συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Αλ. Τσίπρα, ώστε να εκθέσει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη συναίνεσης.
Μάλιστα, αποκωδικοποιώντας τις κινήσεις των συνεργατών του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να συναντηθεί και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, δίνοντας την εικόνα της προσπάθειας για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, εντός του επόμενου διαστήματος θα ζητηθεί συνάντηση και με άλλους αρχηγούς, στο πνεύμα της συναίνεσης για την εκλογή του ΠτΔ, και να αποφευχθεί ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών.
Από τη μεριά του, οι άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και αντιλαμβανόμενοι την «παγίδα» της κυβέρνησης, «σήκωσαν το γάντι» αποκλείοντας από την συνάντηση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, προκαλώντας νέες ενδοκυβερνητικές ταραχές.
Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» για την Κουμουνδούρου προφανώς και λειτούργησε, με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Α. Παπαμιμίκο, να υποβαθμίζει κάθε προοπτική συνάντηση των Σαμαρά – Τσίπρα.
Προφανώς οι επόμενες μέρες θα είναι πλούσιες σε εξελίξεις, μιας και όσο η χώρα πλησιάζει στο να επιβεβαιώσει το δρόμο των πρόωρων εκλογών, το κλίμα πόλωσης θα αυξάνεται και οι «σχέσεις» των δύο κυβερνητικών εταίρων θα διαρρηγνύονται…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης