Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απορρίπτει το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα ο Α. Παπαμιμίκος (ΝΔ): «Δεν θα συναντηθούμε με ανθρώπους που στήνουν το διχασμό»

Απορρίπτει το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα ο Α. Παπαμιμίκος (ΝΔ): «Δεν θα συναντηθούμε με ανθρώπους που στήνουν το διχασμό»
Διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα περί συνάντησης των δύο ανδρών ο γραμματέας της ΝΔ
Απορρίπτει το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο γραμματέας της ΝΔ, Α. Παπαμιμίκος.
Ειδικότερα ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Πρωθυπουργούς δεν πρόκειται να συναντηθεί με ανθρώπους που στήνουν το διχασμό.
«Βλέπουμε κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Παππάς, να λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον κ. Σαμαρά για να του ζητήσει την παραίτησή του. Δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν το διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις» τόνισε ο κ Παπαμιμίκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».
Παράλληλα επισημαίνει ότι «η παράταξη της Ν.Δ. έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ήταν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Από την άλλη πλευρά, όμως, βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να θέλει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ουσιαστικά για να ορίσει πότε θα γίνουν εκλογές»
«Απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση (ο πρωθυπουργός) να καθίσουμε όλοι και να συμφωνήσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αλλά όταν η απάντηση που παίρνουμε από το διευθυντή του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας, αν θελήσει να δει τον Πρωθυπουργό, θα ζητήσει την παραίτησή του, συγγνώμη, αλλά αυτό προσβάλλει όχι μόνο τον Πρωθυπουργό, αλλά τον ίδιο το θεσμό. Σε υποθετικά σενάρια δεν μπορεί λοιπόν να απαντήσει κανένας. Ας δούμε πώς θα είναι τα πράγματα λοιπόν και μετά το συζητάμε» σημείωσε ακόμη.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαμιμίκος με τις παραπάνω δηλώσεις διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος να καλέσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σε συνάντηση προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις με την τρόικα.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:
Την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να ανταποκριθεί σε τυχόν πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης, στον απόηχο σημερινών δημοσιευμάτων για το ενδεχόμενο Σαμαράς και Βενιζέλος να καλέσουν σε συνάντηση τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει θετικά σε αυτήν την πρόσκληση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι παρών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ότι η ατζέντα θα είναι ανοιχτή.
«Θα πάμε και για τα θέματα της οικονομίας, θα πούμε καθαρά αυτό που πιστεύουμε», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, εξειδικεύοντας ότι στο θέμα του χρέους και της εξόδου από την κρίση με μνημονιακή στρατηγική δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής συνεννόησης» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «ο λαός έχει να διαλέξει σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια. Αν γίνεται για εξεύρεση συνενόχων δεν θα έχει μικρό αντίκρισμα. Αν γίνει για να πάμε σε συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να είναι και θετικό».
Πάντως ο κ.Σκουρλέτης λέει «όχι» σε τριμερή συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς, όπως είπε, αυτό θα έδινε μια στρεβλή εντύπωση συνάντησης των τριών κομμάτων.
«Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.
Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρονταν στο ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος να καλέσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σε συνάντηση προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις με την τρόικα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα από Το Βήμα, Σαμαράς και Βενιζέλος επιθυμούν να καλέσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε μια συνάντηση, όχι σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα που είναι σε κρίσιμο σημείο.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, τελικές αποφάσεις για αυτό το ενδεχόμενο δεν έχουν ληφθεί ακόμα, αν και υπογραμμίζεται πως η όποια κίνηση της κυβέρνησης θα εκδηλωθεί τα επόμενα 24ωρα.
Όπως υπογραμμίζεται, εφόσον αυτή η κίνηση πραγματοποιηθεί, θα αφορά μια συνάντηση των τριών αρχηγών για να υπάρξει ενημέρωση του κ.Τσίπρα και σε καμία περίπτωση δεν θα έχει τον χαρακτήρα σύσκεψης κορυφής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με αυτό τον τρόπο Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να θέσουν τον Τσίπρα προ των ευθυνών του, και αφού λάβει γνώση όλων των δεδομένων για το σημείο που είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε η κυβέρνηση με την τρόικα καταγράφηκαν βήματα προόδου με εκατέρωθεων υποχωρήσεις.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2015 περιορίζεται κάτω από τα 2 δις ευρώ, καθώς και ότι παραμένει ως έχει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα.
Συμφωνία αναφέρεται ότι υπήρξε και στην επέκταση των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, η καθιέρωση της πλειοψηφίας του 50% συν 1 για την προκήρυξη απεργιών στα πρωτοβάθμια σωματεία και η θεσμοθέτηση του λοκ άουτ, ενώ βήματα προσέγγισης υπογραμμίζεται ότι έγινε για την καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, για το περαιτέρω άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τις αλλαγές του ΦΠΑ στα νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης