Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Άνω κάτω» ο ΣΥΡΙΖΑ - Σύγκρουση της Αριστερής Πλατφόρμας του Λαφαζάνη με την Πολιτική Γραμματεία - Στην κόντρα και ο ρόλος της… ΔΗΜΑΡ

«Άνω κάτω» ο ΣΥΡΙΖΑ - Σύγκρουση της Αριστερής Πλατφόρμας του Λαφαζάνη με την Πολιτική Γραμματεία - Στην κόντρα και ο ρόλος της… ΔΗΜΑΡ
Οι διαφωνούντες ζητούν ενημέρωση σε ότι αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις της δρομολογούμενης συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ
Η διεύρυνση και οι διεργασίες διχάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τους διαφωνούντες να ζητούν επιτακτικά να υπάρξει άμεσα συζήτηση και συμφωνία- πλαίσιο με την ηγεσία του κόμματος που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.
Ήδη η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ζητά την άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, με βασικό αίτημα να καταστούν σαφής οι προθέσεις της ηγεσίας σε ότι αφορά τις συνεργασίες και την τακτική του κόμματος στο ενδεχόμενο εκλογών.
Οι διαφωνούντες ζητούν ενημέρωση σε ότι αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις της δρομολογούμενης συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, ενώ με επιστολή τους προς την ηγεσία του κόμματος αφήνουν να εννοηθεί ότι η ηγεσία του κόμματος λαμβάνει αποφάσεις ερήμην των συλλογικών οργάνων κάτι που διατυπώθηκε από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Επιπλέον διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις για τις επαφές που έχουν στελέχη του Οικονομικού Επιτελείου παράγοντες της αγοράς και του χρηματοπιστωτικού συστήματος  εκτιμώντας ότι όλες αυτές οι κινήσεις απομακρύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό χαρακτήρα του.
Στις ενστάσεις των διαφωνούντων εντάσσεται και η δήλωση του Μανώλη Γλέζου ότι δεν αποκλείεται να βρεθούν τελικά οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Ωστόσο όλα δείχνουν ότι πίσω από την εσωκομματική «γρίνια» της μειοψηφίας κρύβεται το μεγάλο ζήτημα της διεύρυνσης του κόμματος και της συμμετοχής στις λίστες προσώπων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.  

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης