Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντινόπουλος (υφ. Ανάπτυξης): Οι εκλογές δεν είναι λύση ακόμα και αν υπάρξει αδιέξοδο - Οι δανειστές δεν έχουν πάντα δίκιο

Κωνσταντινόπουλος (υφ. Ανάπτυξης): Οι εκλογές δεν είναι λύση ακόμα και αν υπάρξει αδιέξοδο - Οι δανειστές δεν έχουν πάντα δίκιο
Δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Την άποψη ότι οι εκλογές δεν είναι λύση ακόμα και αν υπάρξει αδιέξοδο με την τρόικα εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, την ώρα που σοβεί μια ακόμα έντονη αντιπαράθεση στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή τις αλληλοκατηγορίες ΠΑΣΟΚ και Άδωνι Γεωργιάδη για το ποιος φέρει την ευθύνη για τα προβλήματα στην πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ο κ.Κωνσταντινόπουλος κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται ούτε να ανοίξει το ασφαλιστικό ούτε να πάρει πίσω τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα.
«Γίνεται μια διαπραγμάτευση, αλλά δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κωνσταντινόπουλος κινούμενος στη γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις αιτιάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.
«Εμείς δεν κάναμε τους τσάμπα μάγκες ποτέ. Γίνεται διαπραγμάτευση, έχουμε επιχειρήματα, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε μέτρα άνευ όρων» τόνισε ο κ.Κωνσταντινόπουλος, αναφέροντας πως «η παράταξη που πλήρωσε το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος δεν δέχεται υποδείξεις τι ψηφίζει και τι όχι. Και έτσι θα συνεχίσουμε».
Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης «ούτε μνημόνια σκίζουμε ούτε τα διαγράφουμε σε ένα βράδυ, αλλά δεν λέμε και στους τροικανούς: παιδιά φέρτε ό,τι θέλετε να το ψηφίσουμε», τοποθέτηση με σαφείς αιχμές τόσο για τον Αντώνη Σαμαρά όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν η ΝΔ πει στα θέματα αυτά ναι, εμείς θα πούμε όχι» υποστήριξε ο κ.Κωνσταντινόπουλος, αναφέροντας πως «οι δανειστές δεν έχουν πάντα δίκιο. Έχουν πέσει πολλές φορές έξω σε δημοσιονομικά στοιχεία».
Εν τω μεταξύ, επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ εξαπέλυσε  και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία τον αποκάλεσε «εκπρόσωπο της τρόικας».
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «συνεννόηση και συνεργασία είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα και ζητούν και οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις, οι δηλώσεις Γεωργιάδη όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά ένα βήμα πριν το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης υπονομεύουν και τη διαπραγμάτευση»
«Η τρόικα βάζει τρία θέματα: Περικοπές κυρίων συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ στα τρόφιμα, ομαδικές απολύσεις» είπε η κα.Χριστοφιλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την ελάχιστη συνεννόηση. Εκπρόσωπο τρόικας μου θυμίζει ο κ. Γεωργιάδης, λυπάμαι παρά πολύ, ας σκεφτόταν δυο φορές πριν πει αυτά που είπε...».
«Το κλίμα δεν μπορεί να δυναμιτιστεί τώρα. Όσο ακουω τους δανειστές να σφίγγουν την μέγγενη γύρω απο το δημοσιονομικό πραγματικά απορώ. Έχει κάνει άλλη χώρα μεγαλύτερη πρόοδο απο εμάς; δεν μπορούμε να βάλουμε άλλο το μαχαίρι στις συνταξεις και τους μισθους» πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, αναφέροντας και αυτή με τη σειρά της πως και πέρσι η τρόικα έκανε λόγο για δημοσιονομικό κενό και τελικά έκανε λάθος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης