Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η τρόικα δεν θα ξαναέρθει στην Ελλάδα – Τα μνημόνια θα καταργηθούν

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η τρόικα δεν θα ξαναέρθει στην Ελλάδα – Τα μνημόνια θα καταργηθούν
Θα διαπραγματευτούμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την άποψη ότι η τρόικα δεν θα ξαναέρθει στην Ελλάδα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης.
«Με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση η τρόικα δεν θα ξαναέλθει στην Ελλάδα, είναι οριστικό, είναι απόφασή μας, τα μνημόνια θα καταργηθούν και θα διαπραγματευτούμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που θα πετύχουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η τρόικα πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό και να ακυρωθούν τα μνημόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα παρακαλάμε τους τροικανούς υπαλληλίσκους της τρόικας. Είμαστε κυρίαρχη χώρα».
«Είναι υπαλληλίσκοι των υπαλληλίσκων ενός πολικού διευθυντηρίου που κάθεται στην άκρη και παίζει όπως η γάτα με το ποντίκι την κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος αφού έκανε λόγο για «νεοαποικιοκρατία», σημείωσε ότι «πρέπει η Ελλάδα να πάψει να είναι πειθήνια στους πιστωτές της. Έχουν ευθύνες για την κατάσταση της Ελλάδας οι δανειστές, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ»
«Στην Ευρώπη μπήκαμε για το καλό του Ελληνικού λαού, όχι για να είμαστε ο καρπαζοεισπράκτορας» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «η συνεννόηση δεν είναι θέμα διαθέσεων ή δημόσιων σχέσεων, οι διαφωνίες μας είναι άκρως πολιτικές».
Αναφερόμενος στο εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή, ο κ.Λαφαζάνης εκτίμησε ότι δεν βρίσκονται, αναφέροντας πως «είναι όνειρο θερινής νυκτός».
Απαντώντας στον κ.Λαφαζάνη, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης υποστήριξε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά κάνει λόγο για ανεξαρτητοποίηση της ελληνικής κεντρικής τράπεζας, δηλαδή δραχμή, αν και παραδέχθηκε ότι «όταν η πορεία της χώρας σου εξαρτάται από τους δανειστές, τότε δυστυχώς θα έχουμε τέτοιες διαπραγματεύσεις».
«Βρισκόμαστε στην τελική επιθεώρηση των δανειστών. Υπάρχουν και όρια σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, σε αυτή ο καθένας θα βγάλει τα όπλα του γιατί είμαστε στο τελικό σημείο» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος επεσήμανε ότι πρέπει «να ομονοήσουμε στα βασικά, βρισκόμαστε με το ένα πόδι εντός μνημονίου».
«Με όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες. Αν πετύχει η διαπραγμάτευση, δεν θα έχουμε ανάγκη νέων δανειακών συμβάσεων, αυτό που περιγράφει ο κ. Λαφαζάνης είναι μια μεγάλη περιπέτεια» ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης