Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος (ΝΔ): Να καταργηθεί από το 2015 ο ΕΝΦΙΑ – Να αντικατασταθεί από άλλο φόρο ακινήτων

Παναγιωτόπουλος (ΝΔ): Να καταργηθεί από το 2015 ο ΕΝΦΙΑ – Να αντικατασταθεί από άλλο φόρο ακινήτων
Έως τώρα όλη σχεδόν η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ χαρακτηρίστηκε από λάθη και γκάφες τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος
Πρόταση να καταργηθεί από το 2015 ο ΕΝΦΙΑ και να αντικατασταθεί από έναν άλλο φόρο στην ακίνητη περιουσία κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και στις σχετικές ανακοινώσεις.
«Όλη αυτή η ιστορία που συνδέεται με τον ΕΝΦΙΑ, και όχι μόνο με τον ΕΝΦΙΑ, έχει δημιουργήσει μία υπερχειλίζουσα οργή στην ελληνική κοινωνία. Έχουν γίνει χειρισμοί τους τελευταίους μήνες, γύρω από τον ΕΝΦΙΑ, που στην ψυχή εκατομμυρίων συμπολιτών μας και στο μυαλό τους, έχουν δαιμονοποιήσει αυτόν τον φόρο ακίνητης περιουσίας», είπε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ. Παναγιωτόπουλος.
«Εγώ λοιπόν θα το πω ευθέως: Θεωρώ απαραίτητο η κυβέρνηση να βγει και να ανακοινώσει ότι από του χρόνου ο φόρος αυτός θα καταργηθεί, θα συγκροτηθεί άμεσα μία ομάδα εργασίας η οποία θα τον αντικαταστήσει με έναν φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα είναι δικαιότερος, πολύ πιο ισορροπημένος, θα βασίζεται στις νέες αντικειμενικές αξίες που επιβάλλει η απόφαση του ΣΤΕ να υπάρξουν και θα είναι χαμηλότερες και επιτρέψτε μου, θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο. Διότι, μέχρι τώρα σχεδόν όλη η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ χαρακτηρίστηκε από λάθη, από γκάφες, από παραλείψεις, από προβλήματα με αποτέλεσμα ο αντίκτυπος στον πολίτη, να μην είναι μόνο οικονομικός και κοινωνικός, είναι πρωτίστως οικονομικός και κοινωνικός, αλλά να είναι και ψυχολογικός πια. Ο πολίτης ακούει ΕΝΦΙΑ και τρελαίνεται...» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.
Σημειώνεται ότι για να καταρτιστεί ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει έναν από τους δικαιότερους και πιο προοδευτικούς φόρους, τα κόμματα της συγκυβέρνησης (περιλαμβάνεται και η ΔΗΜΑΡ) συζητούσαν, συνομιλούσαν και κατήρτιζαν σχέδια για τουλάχιστον δύο χρόνια.
Στην τελική διαμόρφωση του μάλιστα είχαν συνδράμει τα μέγιστα και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, οι οποίοι άλλοτε με απειλές και άλλοτε με «αντάρτικα», παρενέβησαν προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να εξυπηρετεί όσο αυτό ήταν δυνατό την εκλογική τους πελατεία.
Ερωτηθείς για το εάν από τα αλλεπάλληλα λάθη στο οικονομικό επιτελείο προκύπτει θέμα παραίτησης του υπουργείου Οικονομικών, όπως έχουν ζητήσει αρκετοί άλλοι βουλευτές, ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «η ζημιά που έγινε είναι μεγάλη. Και είναι και επαναλαμβανόμενη. Είναι προς τιμή του πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά, που βγήκε μπροστά, το χαρακτήρισε λάθος, μάλιστα “λαθάρα” αν δεν απατώμαι, αυτό διάβασα ότι είπε, αλλά δεν μπορεί όλα τα λάθη όλων να “σπάνε” στην πλάτη του Σαμαρά και στη συνέχεια να τα πληρώνει η κυβέρνηση»
«Και μάλιστα σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο που η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει την αξιοπιστία της να την κεφαλαιοποιήσει για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες στις κρίσιμες αποφάσεις που θα κρίνουν το παρόν και το μέλλον της χώρας. Αυτό το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού δεν γίνεται να το ξοδεύουν κάποιοι τόσο επιπόλαια. Εγώ δεν θέλω να δώσω όνομα. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός ξέρει. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει επιμερισμός ευθυνών και αυτός ο επιμερισμός πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο» ανέφερε ο κ.Παναγιωτόπουλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης