Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία
Η κυβέρνηση επενδύει στον φόβο για να συνεχίσει την πολιτική της τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «εάν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα κερδίσει τις εκλογές, τότε δεν έχει καμία επαφή με αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία».
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επενδύει στον φόβο για να συνεχίσει την πολιτική της, υπογραμμίζοντας πως τα  μέτρα που έχουν εφαρμοστεί είναι «το σκληρό πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά» κι όχι αμιγώς της τρόικα, καθώς τα μέτρα «έχουν συνομολογηθεί» μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών.
Αναφορικά με τις δηλώσεις του Μανόλη Γλέζου πως υπάρχει ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως αυτή η πιθανότητα είναι «ένα στο εκατομμύριο», σημειώνοντας πως θα πρόκειται για μα «ακραία έκφανση» της διαφοράς μεταξύ του κοινοβουλίου και «των απαιτήσεων της κοινωνίας».
Ερωτηθείς για τη διαπραγματευτική στρατηγική που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι «ο ακραίος ηγεμονικός φιλελευθερισμός», προσθέτοντας πως η επιλογή είναι μεταξύ του «να αποδεχτούμε τη μοίρα μας ή να δώσουμε τη μάχη με το κεφάλι ψηλά».
Στα πυρά του κ.Σκουρλέτηη απάντησε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος από τη ΝΔ.
«Πιστεύουμε πως οποτεδήποτε γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε. Το απόλυτο κακό είναι η έλευση στην εξουσία ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς», υποστήριξε ο κ. Βαρτζόπουλος, εκτιμώντας μάλιστα πως αν στηθούν κάλπες υπό «έκτακτες και έκρυθμες συνθήκες» η ΝΔ θα κερδίσει «με διευρυμένη διαφορά».
Ο κ.Βαρτζόπουλος υπογράμμισε πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με ένα μοντέλο που δεν έχει δοκιμαστεί, σε αντίθεση με το σύστημα στο οποία ανήκει σήμερα η Ελλάδα, που έχει οδηγήσει στην ιστορικά «μεγαλύτερη συσσώρευση ευμάρειας» που έχει βιώσει η Ευρώπη.
«Τα λάθη των Ελλήνων πολιτικών δεν σημαίνουν πως το σύστημα είναι λάθος», τόνισε ο κ.Βαρτζόπουλος, εκτιμώντας πως είναι δυνατό να βρεθούν οι 180 βουλευτές ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, σχολιάζοντας πως και «δυνάμεις στην ελληνική αριστερά αναγνωρίζουν την ανάγκη να πορευθεί ο τόπος με ηρεμία».
«Για το καλό της πατρίδα, ελπίζουμε πως η Βουλή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε ο κ.Βαρτζόπουλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης