Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονο το ενδιαφέρον της Ρωσίας για ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Θετικές επαφές του Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών

Έντονο το ενδιαφέρον της Ρωσίας για ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Θετικές επαφές του Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών
"Η κυβέρνηση έχει τη βούληση να αποκρατικοποιήσει τα μεγάλα λιμάνια"
Το ζωηρό ενδιαφέρον της Ρωσίας για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, Maksim Sokolov, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη.
Ειδικότερα, οι υπουργοί των δύο κρατών εξέτασαν θέματα αμοιβαίου επενδυτικού και ναυτιλιακού ενδιαφέροντος, εστιάζοντας κυρίως στις αποκρατικοποίησης του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο Μ. Βαρβιτσιώτης εξέθεσε στο Ρώσο υπουργό «τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση των μεγάλων λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι πέραν του ότι αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο που έχουν θέσει οι δανειστές, είναι και δική της πεποίθηση, ότι πρέπει να αναβαθμιστούν οι υποδομές τους, προσελκύοντας επενδύσεις και αξιοποιώντας το στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας».
«Γι' αυτό τον λόγο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, η διαδικασία προχωράει ταχύτατα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση της, παρουσιάζοντας στους υποψήφιους επενδυτές τόσο το επενδυτικό πλάνο όσο και το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης» συνέχισε.
Από την πλευρά του, ο M. Sokolov διέτεινε πως η Ρωσία διατηρεί αμείωτο το επενδυτικό της ενδιαφέρον, όχι μόνο για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ρυθμίσεις στη ναυτιλία θα πρέπει να έχουν παγκόσμια και όχι περιφερειακή εφαρμογή, υπογραμμίζοντας ότι τη φιλοσοφία αυτή προσπάθησε να την περάσει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας.
«Επισήμανα σε όλους τους τόνους ότι η υιοθέτηση περιφερειακών μέτρων που δεν εναρμονίζονται με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) θα αποτελέσει πλήγμα για την ίδια την ευρωπαϊκή ναυτιλία και θα μειώσει τις προοπτικές της στην παγκόσμια κλίμακα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας.
Καταλήγοντας, ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας ευχαρίστησε τον Μ. Βαρβιτσιώτη, για τη σημερινή τους συνάντηση, και του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης