Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα εκλιπαρήσουμε για μία συνάντηση με την Merkel

Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα εκλιπαρήσουμε για μία συνάντηση με την Merkel
Ο εξ' απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους στα πλαίσια των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλιπαρήσει για μια συνάντηση με την Angela Merkel», τόνισε ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
Σε συνέντευξή του, στην τηλεόραση του Kontra, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι η ηγεσία της Γερμανίας έχει απομονωθεί, έχει χάσει συμμάχους και ότι ο Τσίπρας θα πάει στην Σύνοδο Κορυφής, αλλά δεν θα παρακαλέσει για συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο.
«Θα κινητοποιήσουμε και τις δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο» ανέφερε, επίσης, ο στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα.
Ερωτηθείς σχετικά με το φλέγον ζήτημα του χρέους, ο Ν. Παππάς φάνηκε κατηγορηματικός ότι πρέπει να διαγραφεί, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του, ενώ επανέλαβε ότι την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης, όπως «έγινε με τη Γερμανία το 1953».
«Θα γίνει δια της λαϊκής εντολής και των συμμαχιών στην Ευρώπη», ανέφερε συγκεκριμένα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ως προς τον προϋπολογισμό για το 2015, προϋπολογισμό που προωθεί η συγκυβέρνηση, ο Ν. Παππάς άσκησε δριμεία κριτική, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρά τα όσα υπόσχεται δεν αφήνει χώρο για διαπραγματεύσεις.
«Πρόκειται για ένα κείμενο πάρα πολύ συμπαγές, που διαλύει τον πολιτικό ισχυρισμό ότι γίνεται διαπραγμάτευση», κατέληξε ο συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι η χώρα χρειάζεται ένα βιώσιμο χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης