Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Εξεταστική για την υπόθεση «LuxLeaks» και μίνιμουμ φορολογική εναρμόνιση ζητά η Ευρωπαϊκή Αριστερά

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Εξεταστική για την υπόθεση «LuxLeaks» και μίνιμουμ φορολογική εναρμόνιση ζητά η Ευρωπαϊκή Αριστερά
Αν δεν ευδοκιμήσει η πρόταση μομφής της ευρωομάδας της Αριστεράς προς τον Juncker, θα προωθήσουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τόνισε
Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από το Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να βγάλει το δικό της πόρισμα σχετικά με την υπόθεση «LuxLeaks», θα προωθήσει η ευρωομάδα της Αριστεράς, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, o κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι αν δεν ευδοκιμήσει η πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Κομισιόν, Z.C. Juncker, τότε η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα φροντίσει να προχωρήσει η πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να διαμορφωθεί μια πλειοψηφία όπου το Ευρωκοινοβούλιο θα αναγκαστεί να πιέσει για την εναρμόνιση της φορολογικής νομοθεσίας.
Όπως σημείωσε, αυτό είναι απολύτως αναγκαίο προκειμένου στο μέλλον να μην υπάρχει η δυνατότητα για «φορολογικούς παραδείσους» στην καρδιά της Ευρώπης, τύπου Λουξεμβούργου.
Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν εμπιστεύεται την έρευνα της Κομισιόν, που ξεκίνησε από την περίοδο Μπαρόζο.
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν και τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι δεν έπεισε «ούτε η συνέντευξη Τύπου ούτε η παρουσία του την τελευταία στιγμή στο Ευρωκοινοβούλιο», προσθέτοντας ότι «στο μεγάλο πρόβλημα της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που υποτίθεται ότι ως πρόεδρος της Κομισιόν έχει βάλει στόχο να καταπολεμήσει, ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, διευκόλυνε να γίνει το ανάποδο».
Μάλιστα, σημείωσε ότι o «κ. Γιούνκερ, ως χθες, μας κούναγε το δάχτυλο για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, που είναι ασφαλώς ένα υπαρκτό πρόβλημα, ενώ ο ίδιος εμπλέκεται σε ένα τέτοιο σκάνδαλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης