Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kαμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεν έκαναν νταραβέρι με τον Σαμαρά, δεν κάνουν ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προσκλητήριο επιστροφής σε όσους έφυγαν από τους ΑΝΕΛ

Kαμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεν έκαναν νταραβέρι με τον Σαμαρά, δεν κάνουν ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προσκλητήριο επιστροφής σε όσους έφυγαν από τους ΑΝΕΛ
Την επόμενη μέρα των εκλογών Σαμαράς και Βενιζέλος δεν θα υπάρχουν
(upd14)Την ανάγκη παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, από τα καθήκοντά του, προς διευκόλυνση της πολιτικής κατάστασης της χώρας επανέλαβε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να διευκολύνει την κατάσταση με την παραίτησή του, εξήγησε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στην εκπομπή Στον Ενικό.
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε κρίσιμες τις ώρες για τα εθνικά θέματα και γνωστοποίησε πως, κατόπιν δικού του αιτήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και η κυβέρνηση αρνούνται να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
O πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως "η κυβέρνηση έχει χάσει τη στήριξη του ελληνικού λαού".
"Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα υπάρχει Σαμαράς και Βενιζέλος", ανέφερε επίσης ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.
"Σαμαράς και Βενιζέλος συγκυβερνούν με μια συμφωνία: Να καλύπτουν ο ένας τον άλλο", τόνισε.
"Δημοκρατία αυτή τη στιγμή με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να υπάρξει. Παραβιάζεται το Σύνταγμα", σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος.
"Οι Έλληνες δεν φοβόμαστε, ακόμη και όταν προσκυνάμε...", τόνισε, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους.
Στρέφοντας τα βέλη του και στον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, ο κ. Καμμένος διεμήνυσε πως έπρεπε να περάσει από Ειδικό Δικαστήριο για όσα έγιναν στην Ελλάδα επί της πρωθυπουργίας του.
Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως οι ΑΝΕΛ δεν θα ψήφιζαν τον Κ. Καραμανλή, εάν ήταν υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
"Ο Κ. Καραμανλής δεν υπερασπίστηκε την πολιτική του", πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το φερόμενο φλερτ μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, διεμήνυσε με νόημα πως "Δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα", για να προσθέσει στη συνέχεια πως "Υπάρχουν θέσεις που εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες είναι απαράδεκτες".
"Δεν με ενδιαφέρει καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεχθεί το όνομα Μακεδονία", τόνισε ενδεικτικά.
Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ για τα εθνικά θέματα δεν πρόκειται να αλλάξουν.
"Νταραβέρι οι ΑΝΕΛ δεν έκαναν με τον Σαμαρά και δεν κάνουν ούτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ", σημείωσε, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Καμμένος, υπερασπιζόμενος τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος.
"Εμείς δεν είμαστε εδώ για τις καρέκλες. Έχουμε αρχές και δεν θα τις προδώσουμε", τόνισε.
"Εγώ δεν είμαι ούτε Κουβέλης, ούτε Καρατζαφέρης. Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες", επανέλαβε.
"Οι ΑΝΕΛ έχουν εθνικό σχέδιο και προτάσεις", σημείωσε επίσης.
"Διολίσθηση των ΑΝΕΛ προς το μνημόνιο δεν υπάρχει", τόνισε ο κ. Καμμένος ανεβάζοντας τους τόνους προκειμένου να διαχωρίσει τις επίσημες θέσεις του κόμματος από εκείνες που εξέφρασε ο Νότης Μαριάς.
"Υπάρχει κάθετη διαφωνία με τον Νότη Μαριά σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα επενδύσεων", συμπλήρωσε.
"Είμαι φτωχότερος από όταν μπήκα στην πολιτική", δήλωσε μάλιστα ο κ. Καμμένος, για να τεκμηριώσει τη θέση του...
Παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνωστοποίησε πως έχουν έτοιμη πρόταση για το ασφαλιστικό.
Σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση, παραδέχθηκε πως υπάρχει διαφθορά, τονίζοντας πως απαιτείται πλήρης αναδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών.
Όπως επισήμανε επίσης, η αξιολόγηση στο δημόσιο γίνεται τώρα με καθαρά πολιτικά κριτήρια και για τον λόγο αυτό οι ΑΝΕΛ έτσι όπως είναι δεν την αποδέχονται.
Ταυτόχρονα απέρριψε τις αιτιάσεις πως όλοι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ είναι κεντροδεξιοί.
"Δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ κεντροδεξιοί. Οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ είναι άνθρωποι που συμφώνησαν ότι δεν ακολουθούν την πολιτική της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας", πρόσθεσε.
Ο κ. Καμμένος απηύθυνε ξεκάθαρο προσκλητήριο επιστροφής σε όσους έφυγαν από τους ΑΝΕΛ.
"Με στενοχώρησε η αποχώρηση της Ραχήλ Μακρή από τους ΑΝΕΛ... Μακάρι να γυρίσει πίσω", δεν δίστασε να δηλώσει.
"Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ασφάλεια και ευρωπαϊκή άμυνα, γιατί δεν θέλουν να υπάρξει. Γιατί δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις", τόνισε ο κ. Καμμένος, κληθείς να τοποθετηθεί επί των ευρωπαϊκών θεμάτων.
"Οι απειλές για την Ευρωπαϊκή Ένωση έρχονται από την Τουρκία αλλά και τον ισλαμοφασισμό", πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Ελλάδα πρέπει να κάνει συμμαχίες.
Ερωτηθείς για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, o πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ξεκάθαρα: "Διαφωνώ".

(Πρώτη ενημέρωση: Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, ώρα 23:33)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης