Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Χουντής: Βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους

Ν. Χουντής: Βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
«Μελετάμε όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματα και τις πιθανές αντιδράσεις των δανειστών»
Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους έθεσε ως πρωταρχική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Χουντής.
Ειδικότερα, το εξέχον στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει «τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ρήτρα ανάπτυξης για το υπόλοιπο και μορατόριουμ αποπληρωμής του χρέους ώστε να εξοικονομηθούν πόροι, για την ανάπτυξη».
Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε ο Ν. Χουντής, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την δημιουργία ειδικής επιτροπής για τη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους.
Στην Επιτροπή προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους οικονομολόγοι, νομικοί και πολιτικά στελέχη» και υπογραμμίζει ότι «η επιτροπή οφείλει να συνθέσει, με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής μας επιδίωξης για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη ρήτρα ανάπτυξης για το υπόλοιπο και μορατόριουμ αποπληρωμής του χρέους ώστε να εξοικονομηθούν πόροι, για την ανάπτυξη, ανέφερε μιλώντας στο portal «ΩΜΕΓΑPRESS».
Ο ρόλος της Επιτροπής για τη διαπραγμάτευση, συνέχισε, είναι να προετοιμάσει την αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς για τις διεκδικήσεις της για το χρέος και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
«Μελετάμε όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματα και τις πιθανές αντιδράσεις των δανειστών και κυρίως των ευρωπαϊκών θεσμών» τόνισε παράλληλα.
Όσον αφορά την πολιτική των συμμαχιών, ο Νίκος Χουντής διέτεινε πως«θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες οι κοινωνικές πολιτικές συμμαχίες για την καθημερινή στήριξη των πολιτικών, στη λογική μια αντι-νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αντι-μνημονιακής λογικής και στην αξιοπιστία και φερεγγυότητα προσώπων και δυνάμεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης