Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρ.): Μόνο μετά από ουσιαστική διαβούλευση η καθιέρωση νέου μισθολογίου στο δημόσιο

Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρ.): Μόνο μετά από ουσιαστική διαβούλευση η καθιέρωση νέου μισθολογίου στο δημόσιο
Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για οποιαδήποτε αλλαγή στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ανήκει στο ΥΠΟΙΚ
«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν πρόκειται να συζητήσει νομοθετική πρόταση, χωρίς να έχει προηγηθεί ευρεία και ουσιαστική διαβούλευση», διευκρίνισε τη Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου μισθολογίου στο δημόσιο.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα για το ενδεχόμενο καθιέρωσης «νέου μισθολογίου πείνας για τους δημοσίους υπαλλήλους».
Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει επίσης ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία για οποιαδήποτε αλλαγή στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών».
Η βουλευτής στην ερώτηση είχε επικαλεστεί τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο προετοιμάζει νέο μισθολόγιο με εισαγωγικό μισθό τα 586 ευρώ.
Στο μεταξύ, επίθεση κατά των υπουργών της κυβέρνησης που θέτουν προσκόμματα στην τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκθειάζοντας παράλληλα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Για να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, η αξιολόγηση προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις. Το τελευταίο εξάμηνο ο μόνος που κάνει μεταρρυθμίσεις είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει καταφέρει με διαπραγμάτευση να μη συνεχιστούν οι υποχρεωτικές απολύσεις (στο δημόσιο) το 2015, αλλά η διαπραγμάτευση προβλέπει να επιτευχθεί ο στόχος του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του τους πετύχαμε τους στόχους, αλλά τώρα διαβάζω ο ένας υπουργός δεν υπογράφει, ο άλλος δεν υπογράφει» ανέφερε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης