Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Ζητά επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και απόδοση των ενσήμων τους για το διάστημα 2001-2007

ΚΚΕ: Ζητά επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και απόδοση των ενσήμων τους για το διάστημα 2001-2007
Κατατέθηκε σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας
Την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και την απόδοση των ενσήμων τους για το διάστημα 2001-2007, χωρίς καμία επιβάρυνσή τους, ζητά με επίκαιρη ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας το ΚΚΕ.
Στην ερώτηση, που υπογράφει ο βουλευτής του κόμματος, Χρ. Κατσωτής, γίνεται λόγος για εμπαιγμό των εργαζομένων αυτών από την κυβέρνηση, «προκειμένου να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ΚΟΙΝΣΕΠ».
Από το 2001 που ξεκίνησε ο θεσμός του Σχολικού Φύλακα όλες οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν αυτούς τους εργαζόμενους, τους κρατούσαν «όμηρους» με διάφορες υποσχέσεις για πολλά χρόνια και στο τέλος τους πετάξανε στο δρόμο, τονίζεται.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ τους απέλυσε, χωρίς αποζημίωση μάλιστα και τώρα τους ζητά να πληρώσουν, σύμφωνα με το άρθρο 248 του Ν. 4281/ 8 Αυγούστου 2014 «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις», σε διάστημα τριών μηνών την εξαγορά των ενσήμων τους για την περίοδο 2001-2007 που εργάζονταν με δική της ευθύνη με διάφορες σχέσεις εργασίας (μαθητεία κλπ)».
Η κυβέρνηση, τονίζεται, δεν αναγνωρίζει ως συντάξιμο χρόνο, τον χρόνο τον οποίο οι σχολικοί φύλακες προσέφεραν πλήρη υπηρεσία και ο οποίος στη συνέχεια αποτέλεσε την εργασιακή τους προϋπηρεσία, βάσει της οποίας «μονιμοποιήθηκαν» με το ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου), αν και όσοι προσέφυγαν στα δικαστήρια κατάφεραν να κερδίσουν την αναγνώριση αυτού του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης