Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Έχει σκάσει η επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Έχει σκάσει η επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο
Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί Σαμαρά τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Επικοινωνιακή φούσκα που έχει σκάσει χαρακτήρισε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε, κληθείς να σχολιάσει την απαίτηση των δανειστών προς την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ότι  διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του κ. Σαμαρά ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο.
«Αυτή η υπόθεση των 100 δόσεων περισσότερο είναι μια μεγαλοστομία, αλλά στην πράξη αφήνει απ’ έξω αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και φοβάμαι πάρα πολύ ότι δεν θα λειτουργήσει. Το τρίτο είναι ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δικαίωμα για τέτοιες συμπεριφορές. Ας δούμε την συνολικότερη εικόνα. Αυτό που εύκολα μπορεί κανείς να συνάγει είναι ότι έχει σκάσει η επικοινωνιακή “φούσκα” της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.
«Αυτό είναι το πρώτο και κύριο μετά το τελευταίο Eurogroup. Αποτελεί διάψευση των ισχυρισμών του κ. Σαμαρά ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο. Τα όσα έχουμε δει ως χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες συζητήσεις. Αντίθετα αποτελεί επιβεβαίωση της παραμονής στην μνημονιακή εποχή και λογική η αποκάλυψη, η χθεσινή, της εφημερίδας “Αυγή” για το Ασφαλιστικό» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Τέτοιου είδους προθέσεις δείχνουν μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το μνημονιακό οικοδόμημα και να εμπεδωθεί ως καθεστώς για τις επόμενες δεκαετίες. Χάνουν οι λέξεις το νόημα τους, όταν βλέπεις την πραγματικότητα να κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τα λόγια και τις υποσχέσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης».
«Δεν υποσχόμαστε μεγάλα πράγματα, υποσχόμαστε τα απολύτως αναγκαία και ρεαλιστικά», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη ότι το κούρεμα του χρέους δεν είναι εφικτό, γιατί θα αντιδράσουν έντονα τα κοινοβούλια, είπε: «Η κα. Βούλτεψη πρέπει να γνωρίζει ότι έχει υπάρξει ως πρακτική κατά το παρελθόν και όχι μόνο στην περίπτωση του 1953, της μεταπολεμικής Γερμανίας».
«Πρέπει να επισημάνουμε κάτι άλλο ακόμη, το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, αλλά είναι θεσμικό χρέος διευκολύνει την αναζήτηση μιας πολιτικής απάντησης στο ζήτημα» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.
Όπως είπε, «αν εμείς που έχουμε το έννομο συμφέρον δεν μπορέσουμε να βάλουμε αυτή τη συζήτηση πάνω στο ευρωπαϊκό τραπέζι, αλλά αποδεχόμαστε μέσω του κορσέ του μνημονίου οτιδήποτε λέγεται από τις σημερινές κυρίαρχες δυνάμεις φοβούμαι ότι τότε είναι αδιέξοδος αυτός ο δρόμος. Πέντε χρόνια έχουμε δει πού οδηγεί».
«Αρα, είναι μονόδρομος να πάρουμε τον άλλο δρόμο. Και δεν θα είναι σίγουρα χειρότερος. Θα είναι κάτι προς όφελος των συμφερόντων του λαού μας» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης