Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επικαλέστηκε ο Βενιζέλος (ΥΠΕΞ) στη συνάντηση με Παπούλια

Την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επικαλέστηκε ο Βενιζέλος (ΥΠΕΞ) στη συνάντηση με Παπούλια
Το ΠΑΣΟΚ υπέστη ακρωτηριασμό της εκλογικής του δύναμης χάριν του εθνικού συμφέροντος τόνισε ο κ. Βενιζέλος
(upd2) Την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Στο σύντομο διάλογo που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι θα τον ενημερώσει για το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στη νέα εποχή αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα.
«Θα σας ενημερώσω για την επίσκεψη που κάναμε και για την τριμερή συνάντηση στο Κάιρο. Αυτό που έγινε είναι πάρα πολύ σημαντικό και το τοποθετώ στο γενικότερο πλαίσιο της σημαντικής πολιτικής που εφαρμόζουμε στηριζόμενοι στο δίκαιο της θάλασσας» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως γίνονται προσπάθειες καθορισμού θαλασσίων ζωνών όχι μόνο με την Αίγυπτο, αλλά και με την Ιταλία, την Αλβανία και διερευνητικές επαφές - όπως τις χαρακτήρισε- με τη Τουρκία, βασισμένες στο Δίκαιο της Θάλασσας.
«Θα σας ενημερώσω για το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και τη μετάβαση στη νέα εποχή. Εμείς υποβληθήκαμε στη μεγάλη πολιτική θυσία, ως πολιτικός χώρος, να υποστούμε ακρωτηριασμό της εκλογικής μας δύναμης χάριν του εθνικού συμφέροντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σημειώνεται πως στις 14:00 μετά το μεσημέρι, θα αρχίσει η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (Ε.Σ.Ε.Π.), στην αίθουσα «Καποδίστριας» του υπουργείου Εξωτερικών.

(πρώτη ενημέρωση 10 Νοεμβρίου 08:15)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης