Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλησιάζουν εκλογές και αρχίζει το κυνήγι της ψήφου - Η ΝΔ εξορμεί στην περιφέρεια, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά κοινωνικά «μέτωπα» στην επαρχία

Πλησιάζουν εκλογές και αρχίζει το κυνήγι της ψήφου - Η ΝΔ εξορμεί στην περιφέρεια, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά κοινωνικά «μέτωπα» στην επαρχία
Σε θέσεις μάχης και το ΠΑΣΟΚ για να… διαφημίσει τη Δημοκρατική Παράταξη
Ύστερα από το επικοινωνιακό show των τελευταίων ημερών με τις επισκέψεις Σαμαρά και Τσίπρα στον Παπούλια όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση εύρεσης μιας ελάχιστης συνεννόησης σε μείζονα θέματα που αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα των πολιτών, οι κύριοι διεκδικητές της εξουσίας ετοιμάζουν εξορμήσεις στην Περιφέρεια προς άγραν ψήφων.
Θορυβημένη από τις δημοσκοπήσεις (όχι μόνο από την ψαλίδα στη διαφορά όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, όσο κυρίως από την τεράστια απόσταση στην παράσταση νίκης) η ΝΔ ετοιμάζει να ρίξει στη μάχη κορυφαία στελέχη της (υπουργούς και βουλευτές) με κύριο στόχο την τόνωση του ηθικού των ψηφοφόρων της.
Τα γαλάζια στελέχη θα επιχειρήσουν να πείσουν τη βάση τους ότι η σημερινή πολιτική εικόνα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως αδιαφιλονίκητος νικητής, είναι αναστρέψιμη.
Για αυτό το λόγο, η επιχειρηματολογία των γαλάζιων στελεχών θα εστιάσει στην επόμενη ημέρα με το «μενού» να περιλαμβάνει αφενός υποσχέσεις ότι τα καλύτερα έπονται (βλέπε τα δρομολογημένα μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων και αποκατάστασης των αδικιών) και αφετέρου γερές δόσεις κινδυνολογίας, όπως η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα που θα επιφέρει ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Διείσδυση όμως στους ψηφοφόρους της επαρχίας επιθυμεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τη σειρά του προγραμματίζει περιοδείες στην Περιφέρεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η εξόρμηση του στοχεύει στο να γνωστοποιήσει και να διευκρινίσει στον κόσμο της Περιφέρειας το κυβερνητικό του πρόγραμμα και τις προτάσεις του.
Κύριο μέλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η περαιτέρω διείσδυση του στους ψηφοφόρους της επαρχίας, όπου και εντοπίζεται η μεγαλύτερη αδυναμία του έναντι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Για αυτόν τον λόγο ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν την ανάγκη να συγκροτηθούν και να ενεργοποιηθούν κοινωνικά μέτωπα σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην επαρχία.
Την ίδια στιγμή όμως, περιοδείες στην Περιφέρεια προγραμματίζει και το ΠΑΣΟΚ με διαφορετική όμως επιδίωξη.
Δηλαδή να «διαφημίσει» τη Δημοκρατική Παράταξη και κυρίως να διαβεβαιώσει την κομματική βάση του κόμματος ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν συνεπάγεται το τέλος του ΠΑΣΟΚ.
Οι κινήσεις αυτές έρχονται να πιστοποιήσουν πως η χώρα εισέρχεται σε προεκλογικούς ρυθμούς με ορίζοντα το Μάρτιο.
Για αυτόν άλλωστε το λόγο ζητείται από τους κομματικούς μηχανισμούς να θέσουν σε αυξημένη λειτουργία τα αντανακλαστικά τους.
Ωστόσο το ερώτημα και βάσει των όσων εκτυλίσσονται στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες ημέρες με τις ανούσιες και επικοινωνιακές αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά και με την εμμονή τους και τη διαρκή αντίθεση τους να καταλήξουν σε έναν ελάχιστο κοινό τόπο συναίνεσης (όχι απαραίτητα για να υπάρξει ομοψυχία και συμφωνία, όσο κυρίως για να στείλουν το μήνυμα ότι αφουγκράζονται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας), είναι ποιοι πολίτες θα δώσουν το παρών σε αυτές τις κομματικές εκδηλώσεις.
Θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την ανταπόκριση του κόσμου (πέραν των ανθρώπων του κομματικού σωλήνα) σε αυτά τα κελεύσματα καθώς και τη λύση που έχουν να προτείνουν στα σημερινά πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης