Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακώσανε τα νούμερα! Ο Πολύδωρας θέλει να είναι ο 180ος βουλευτής που θα ψηφίσει υπέρ του ΠτΔ και ο Τατσόπουλος ο 121ος που θα ψηφίσει κατά!

Πλακώσανε τα νούμερα! Ο Πολύδωρας θέλει να είναι ο 180ος βουλευτής που θα ψηφίσει υπέρ του ΠτΔ και ο Τατσόπουλος ο 121ος που θα ψηφίσει κατά!
Το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο ενόψει της κρίσιμης εκλογής ΠτΔ τον Φεβρουάριο του 2015
Πλακώσανε τα νούμερα! Ενόψει της κρίσιμης εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2015, η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη συγκέντρωση των 180 ψήφων που δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές.
Την ίδια ώρα μεμονωμένα ο κάθε βουλευτής, κυβερνητικός ή μη, σπεύδει να διαχωρίσει τη θέση του, αναφορικά με το αν θα ψηφίσει η όχι τον επόμενο υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο και η κάθε δήλωση χαίρει αυξημένης πλέον προσοχής, δεδομένης της κρισιμότητας της πολιτικής κατάστασης της Ελλάδας...
«Δεν μπορώ να είμαι ο 180ος βουλευτής. Το είχα πει και δεν το αλλάζω. Γιατί δεν πρέπει να ξεκινήσουμε ένα νέο παραμύθι προδοσίας και αποστασίας... Σας βεβαιώ ότι το έχω κρίνει, ήδη, δεν θα είμαι ο 180ος, αλλά ο 121ος που θα πει «όχι» στον Πρόεδρο», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.
Σχολιάζοντας πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος» ότι ο βουλευτής Βύρων Πολύδωρας λέει πως αν λείπει μια ψήφος, ο ίδιος θα δώσει θετική ψήφο, ο κ. Τατσόπουλος είπε:
«Ο Βύρων Πολύδωρας που είναι μεγάλος στοχαστής σου λέει, «ε, άμα είναι 179, θα βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου». Εγώ σου λέω ότι αυτοί οι οκτώ (σσ: οκτώ βουλευτές που λείπουν για τους 180, με βάση εκτιμήσεις ότι συγκεντρώνονται 172) είναι Γολγοθάς για να βρεθούν».
Νωρίτερα, την πρόθεση του να στηρίξει την κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας.
Σύμφωνα με τη στήλη «Παραπολιτικά» της εφημερίδας Έθνος, ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε πως θα μπορούσε να είναι ο 180ος βουλευτής που θα ψήφιζε υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Πολύδωρας φέρεται να τόνισε πως για να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, η κυβέρνηση θα πρέπει έως τον Φεβρουάριο να έχει βρεις τους 179 βουλευτές.
Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε πως σε αυτήν την περίπτωση θα συμπληρώσει με την ψήφο του τον απαιτούμενο αριθμό, που θα οδηγήσει στην αποφυγή των πρόωρων εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης