Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Επιτρόπου, Αβραμόπουλου: Επιτακτική ανάγκη για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Επιτρόπου, Αβραμόπουλου: Επιτακτική ανάγκη για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Τουρκία
Για την τραγωδία με το ναυάγιο μεταναστών ανοικτά της βόρειας ακτής της Τουρκίας, όπου έχασαν τη ζωή του 24 άνθρωποι, τοποθετήθηκε ο Δ Αβραμόπουλος ως ο νέος ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Μετανάστευση.
«Είμαι συγκλονισμένος από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Τουρκία. Αυτό το τραγικό περιστατικό φέρνει για άλλη μία φορά στο προσκήνιο την επείγουσα ανάγκη να αναλάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για να σώσουμε ζωές, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και να βοηθήσουμε όσους χρήζουν προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.
Παράλληλα σημείωσε ότι «αποτελεί επιτακτική ανάγκη η βελτίωση της συνεργασίας με τις χώρες αναχώρησης των μεταναστών, οι οποίοι επιδιώκουν να φτάσουν στις χώρες της ΕΕ. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Επίτροπος αρμόδιος για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, αυτό αποτελεί βασική μου προτεραιότητα».
«Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την εξέλιξη της κατάστασης και θα είμαι σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές όλων των εμπλεκομένων ή πληττόμενων χωρών. Επιπλέον, προτίθεμαι να υποβάλλω λεπτομερές σχέδιο με στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος με αποτελεσματικότερο τρόπο» κατέληξε ο κ. Αβραμόπυολος.
Σημειώνεται ότι ο κ Αβραμόπουλος ανέλαβε από 1η Νοεμβρίου καθήκοντα στην Κομισιόν, ως Έλληνας Επίτροπος, αρμόδιος για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης