Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ίδιος ο γερμανικός λαός θα πιέσει και θα απαιτήσει τη λύση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

tags :
Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ίδιος ο γερμανικός λαός θα πιέσει και θα απαιτήσει τη λύση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων
Υπάρχει ομόθυμη στήριξη των Ελλήνων ευρωβουλευτών στην προσπάθεια τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την άποψη ότι το πρόβλημα με τις γερμανικές αποζημιώσεις θα επιλυθεί προς όφελος της Ελλάδας κατόπιν πίεσης από τον ίδιο το γερμανικό λαό εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ. Γλέζος και ενόψει της κοινής συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 σήμερα το απόγευμα με την επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, Gabi Ziller για τις γερμανικές αποζημιώσεις, υποστήριξε ότι η προσπάθεια αυτή στηρίζεται στην ελληνογερμανική φιλία.
«Αυτό είναι το καινούριο στοιχείο. Ότι η προσπάθεια αυτή στηρίζεται στη φιλία ανάμεσα στους λαούς της Γερμανίας και της Ελλάδας. Και η ευρωπαϊκή διάσταση είναι το δεύτερο στοιχείο. Έως τώρα, ας το πούμε, ότι βράζαμε στο καζάνι μας, στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.
Στο ερώτημα αν αυτή η συμμετοχή, της κας Zimmer, είναι δυνατόν να αλλάξει και το κλίμα στη Γερμανία, ο κ.Γλέζος ανέφερε: «Έχω μία περίεργη αντίληψη, ότι το πρόβλημα θα λυθεί από πίεση του γερμανικού λαού. Διότι επεκτείνεται και διευρύνεται, όχι μόνο το Die Linke στην προσπάθειά του, αλλά και η ομάδα στο Αμβούργο που έχει ονομαστεί Αμβούργο-Δίστομο καλώντας όλες τις γερμανικές πόλεις να χαρακτηριστούν με ένα από τα 100 ολοκαυτώματα της Ελλάδας. Αυτό διευρύνεται συνεχώς. Αυτοί έρχονται κάθε 12 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, μαζί περικυκλώνουμε τη γερμανική πρεσβεία και εκφράζουν οι ίδιοι οι Γερμανοί την απαίτησή τους να εξοφληθεί αυτό το δάνειο».
Στην ερώτηση αν έχει την ομόθυμη και την ολόπλευρη στήριξη των Ελλήνων Ευρωβουλευτών σε αυτή του την προσπάθεια ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Κακώς διαδόθηκε ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει ομόθυμη και εκφράστηκε σε κοινή σύσκεψη που έγινε και όπου εκεί όλοι συμφωνήσαμε στο πως πρέπει να ενεργήσουμε ώστε να φέρουμε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ολομέλειά του στο Στρασβούργο. Δηλαδή, κάθε παράταξη να πείσει τη δική της παράταξη να συμπαραταχθεί σε αυτό το δίκαιο αγώνα».
« Πρόκειται για αποκατάσταση δικαίου δεν πρόκειται για εκδίκηση. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να πω το εξής γεγονός. Ότι στηρίζεται στο ότι δεν είναι γι’ αυτά τα εγκλήματα υπεύθυνος ο γερμανικός λαός σήμερα. Είναι το Γ’ Ράιχ. Δεν είναι ο γερμανικός λαός. Και γι’ αυτό το λόγο έγινε και επιτεύχθηκε το θέμα να υπάρξει αυτή η κοινή επίθεση, να το πω, φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας προς τις ανυποχώρητες γερμανικές κυβερνήσεις» τόνισε ο κ.Γλέζος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης