Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή πριν τη συζήτηση τροπολογίας για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή πριν τη συζήτηση τροπολογίας για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούσε επί της διαδικασίας που κατατέθηκε η τροπολογία
Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου πρόκειται να συζητηθεί η τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων.
Η τροπολογία κατατέθηκε εκπροθέσμως την Δευτέρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκαλώντας αντιδράσεις για την διαδικασία που επιλέχθηκε.
Η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να γίνει ειδική κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που είναι η αρμόδια για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης με αντικείμενο την τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια. Κατέθεσε δε το σχετικό αίτημα που υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη των δύο Επιτροπών.
«Γίναμε μάρτυρες πρωτοφανούς εργαλειοποίησης του κοινοβουλίου», είπε, ισχυριζόμενη ότι ο Νίκος Δένδιας εμφανίσθηκε στην Επιτροπή την Δευτέρα «για να αυτοδιαφημιστεί».
Με το αίτημα συμφώνησε και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Βασίλης Καπερνάρος.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η υπουργική τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα, και κατά συνέπεια δεν μπορεί να συζητηθεί στην Επιτροπή.
Ειδικότερα ανέφερε ακόμη ότι μία Επιτροπή δεν μπορεί να αποφασίσει να διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση με μία άλλη Επιτροπή και ότι το σχετικό αίτημα πρέπει να υποβληθεί στον πρόεδρο της Βουλής και να αποφασιστεί από την Διάσκεψη των Προέδρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης