Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Καμμένος (ΑΝ.ΕΛΛ.): Κόλαφος για την κυβέρνηση το έγγραφο Ρακιντζή για την απαλλαγή δημόσιων λειτουργών από ποινικές ευθύνες

Π. Καμμένος (ΑΝ.ΕΛΛ.): Κόλαφος για την κυβέρνηση το έγγραφο Ρακιντζή για την απαλλαγή δημόσιων λειτουργών από ποινικές ευθύνες
Αφήνει έκθετο τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, σημειώνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
«Κόλαφο» για την κυβέρνηση χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, το έγγραφο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που αφορά 14 περιπτώσεις νομοθετικών παραβάσεων, που απαλλάσσουν από ποινικές και αστικές ευθύνες δημόσιους λειτουργούς.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Καμμένος, η απάντηση Ρακιντζή «αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφήνει έκθετο προσωπικά τον πρωθυπουργό», καθώς «αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ είναι η εφαρμογή των εντολών των δανειστών, καθώς απαλλάσσουν τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος από κάθε ευθύνη στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, την ώρα που ασφαλιστικά ταμεία και μικρο-ομολογιούχοι καταστράφηκαν από το κούρεμα των ομολόγων».
Το έγγραφο του κ. Ρακιντζή, σημειώνει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., «”αδειάζει” κυριολεκτικά την κυβέρνηση καθώς αποκαλύπτει ξεκάθαρα παραβιάσεις ακόμη και του Συντάγματος, ψήφιση φωτογραφικών διατάξεων, πολλές από τις οποίες με ισχύ λίγων ημερών, ώστε να προλάβουν να ευνοηθούν υμέτεροι».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι «ο τοίχος προστασίας «χτίζεται» για να καταλυθεί κάθε έννοια κράτους δικαίου, καθώς παύουν ποινικές διώξεις, απαλλάσσονται υπεύθυνοι για αστικές και ποινικές υποθέσεις, νομιμοποιούνται «δωράκια» και δίνεται άφεση αμαρτιών για παρανομίες σε διοικήσεις εταιρειών που ιδιωτικοποιούνται».
Η κυβέρνηση, καταλήγει ο κ. Καμμένος, ξεπερνά κάθε όριο παραβίασης της δημοκρατικής νομιμότητας, αφού φθάνει στο σημείο να απαγορεύει στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης να υποδεικνύει την άσκηση φορολογικών ελέγχων, ακόμη και εκεί που διαπιστώνει εξόφθαλμη φοροδιαφυγή και ζητά την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης