Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (υπ. Άμυνας): Κατέθεσα πρόταση, δεν παρουσίασα ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια – Καμία συμφωνία με ΠΑΣΟΚ, τρόικα

Δένδιας (υπ. Άμυνας): Κατέθεσα πρόταση, δεν παρουσίασα ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια – Καμία συμφωνία με ΠΑΣΟΚ, τρόικα
Να αποδεχθούν την πρόταση του κάλεσε τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ο Ν. Δένδιας
(upd) Την άποψη πως κατέθεσε μια πρώτη πρόταση για την αντιμετώπιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων και όχι μια ρύθμιση έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή εξέφρασε ο τέως υπουργός Ανάπτυξης και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm και κατόπιν των έντονων αντιδράσεων από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ουδέποτε υποστήριξε πως οι προτάσεις του «θα προωθηθούν στη Βουλή».
Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για προεργασία, η οποία δεν είχε συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ και για την οποία δεν είχε ενημερωθεί ούτε η τρόικα.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχουν γίνει επαφές με δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και πως η προεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ σημείωσε πως και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πρέπει να αποδεχθούν την πρόταση, λέγοντας πως αποτελεί «βαθύτατα ηθική» λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
Πάντως, τα όσα υποστήριξε ο κ. Δένδιας είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια ακόμα αντιπαράθεση στο εσωτερικό της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ότι ο τέως υπουργός Ανάπτυξης είχε εκφράσει προσωπικές απόψεις.
Σε σημερινές του δηλώσεις στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε ότι τα όσα είπε χθες ο κ.Δένδιας είναι προσωπικές απόψεις.
Παράλληλα έσπευσε να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει διατυπωμένη ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το εν λόγω ζήτημα.


(πρώτη ενημέρωση 4 Νοεμβρίου 09:32)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης