Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύπρος: Σκληρή κόντρα Ν. Αναστασιάδη με την διοικητή της ΚτΚ, Χ. Γιωρκάτζη - Την κατηγορεί για την... εργασία της κόρης της

Κύπρος: Σκληρή κόντρα Ν. Αναστασιάδη με την διοικητή της ΚτΚ, Χ. Γιωρκάτζη - Την κατηγορεί για την... εργασία της κόρης της
Όλα αυτά συμβαίνουν όταν η κυβέρνηση κατηγορείται από την αντιπολίτευση για τις σχέσεις που διατηρεί με το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης και Συνεταίροι»
Λίγους μήνες μετά την υποχρεωτική «παραίτηση» του Πανίκου Δημητριάδη, τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, η διάδοχος του, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, βρίσκεται κι αυτή στο στόχαστρο του προέδρου Ν. Αναστασιάδη.
Όλα ξεκίνησαν ότι ο Ν. Αναστασιάδης γνωστοποίησε επιστολή στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ουδέποτε γνωστοποίησε στον ίδιο ότι το δικηγορικό γραφείο του πρώην συζύγου της στο οποίο εργοδοτείτο η θυγατέρα της εκπροσωπούσε νομικά τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δώσει κάλυψη σε όποιον τον επικαλείται προκειμένου να αποφύγει τις υποχρεώσεις του και ότι η δήλωση του περί μηδενικής ανοχής σε θέματα παραβίασης των κανόνων χρηστής διοίκησης ισχύει και για την κ. Γιωρκάτζη.
Σύμφωνα με την επιστολή, η κα Γιωρκάτζη υπέγραψε το συμβόλαιο διορισμού της αφαιρώντας τις διατάξεις που άπτοντο του ασυμβίβαστου εκτέλεσης συγκεκριμένων καθηκόντων από συμφέροντα εξ αίματος συγγενών της.
Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης κατηγορεί τη διοικητή της ΚτΚ ότι δεν ενημέρωσε για την αφαίρεση των εν λόγω διατάξεων, ενώ ούτε γνωστοποίησε ότι η κόρη της εργοδοτείτο στο δικηγορικό γραφείο του πρώην συζύγου της, το οποίο εκπροσωπούσε νομικά τον πρώην Πρόεδρο της Λαϊκής Τράπεζας κ. Ανδρέα Βγενόπουλο.
Για ακόμη μία φορά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο για τον/την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι εχθρικό, αρκετούς μάλιστα μήνες αφότου υπήρξε ο διορισμός της κ. Γιωρκάτζη.
Από τα κόμματα ήδη διατυπώνεται το αίτημα αντικατάστασης της διοικητού, ωστόσο το προηγούμενο της σύγκρουσης της κυπριακής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο θέμα του Π. Δημητριάδη, καθιστά τα περιθώρια της εξαιρετικά περιορισμένα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και ο επικεφαλής της Mario Draghi είχαν εκφράσει έντονη δυσφορία στο παρελθόν για τις παρεμβάσεις της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στην ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα.
Επίσης, τόσο ο ίδιος ο Αναστασιάδης όσο και το προεδρικό περιβάλλον κατηγορούν την κ. Γιωρκάτζη για το θέμα με την κόρη της, όταν η κυβέρνηση κατηγορείται από την αντιπολίτευση για τις σχέσεις που διατηρεί με το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης και Συνεταίροι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης