Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Πανταχού παρόντα τα μνημόνια, όπως κι αν ονομαστούν

Δ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Πανταχού παρόντα τα μνημόνια, όπως κι αν ονομαστούν
Δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στον λαό οι συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν γίνονται για να ενταθεί το δικομματικό παιχνίδι, ανέφερε
Συνέχιση των μνημονίων και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι τα μνημόνια θα είναι πανταχού παρόντα, όπως και αν ονομαστούν.
Μάλιστα, αναφερόμενος στις συναντήσεις που έχει τελευταία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, σημείωσε ότι όταν «ζητάς συνάντηση για να εντείνεις το δικομματικό παιχνίδι, τότε δεν προσφέρεις καμία υπηρεσία στον λαό και στον τόπο».
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και ερωτηθείς αν θα μπει τέλος στα μνημόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «όπως και αν ονομαστούν τα μνημόνια θα είναι πανταχού παρόντα» και πρόσθεσε ότι «τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται στη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανεξαρτήτως μνημονίων και ύψους του δημοσίου χρέους».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, εφόσον δεν αμφισβητείται η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ για τα εθνικά θέματα και η εξυπηρέτηση εκ μέρους του συμφερόντων, τα οποία αντιβαίνουν στα συμφέροντα του ελληνικού και του κυπριακού λαού, εφόσον δεν αμφισβητείται η καπιταλιστική ανάπτυξη και το χρέος ως χρέος που δεν δημιούργησε ο ελληνικός λαός, και εφόσον υπάρχει συμφωνία για κάποια ψίχουλα ελεημοσύνης στον ελληνικό λαό, τότε «σε αυτό το παιχνίδι κυβέρνηση και αντιπολίτευση μπορούν να τα βρουν».
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι το ίδιο, σημειώνοντας ότι επί δεκαετίες η αξιωματική αντιπολίτευση εκ του ρόλου της και εκ της θέσεώς της «φαίνεται λίγο καλύτερη από την κυβέρνηση που νομοθετεί», υπογράμμισε όμως, ότι «ο λαός πρέπει να δει και σε ποια κατεύθυνση θα επιλυθούν καίρια ζητήματα».
Εφόσον γίνεται αποδεκτό το χρέος ως χρέος και αποδεκτές οι διαπραγματεύσεις για τη διαχείρισή του, είτε με πρόταση όπως εκείνη του «κουρέματος», είτε με πρόταση όπως εκείνη της «επιμήκυνσης», τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση και όποια πρόταση και αν προκριθεί, η γραμμή διαπραγμάτευσης του χρέους οδηγεί σε ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις και νέα μνημονιακά μέτρα για τον λαό.
Ερωτηθείς ο κ. Κουτσούμπας αν η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ευκαιρία για άσκηση φιλολαϊκών πολιτικών, σημείωσε ότι μια τέτοια πρόταση δεν είναι ρεαλιστική, ούτε συνιστά εναλλακτική επιλογή απέναντι σε αυτά που πρεσβεύουν η ΝΔ και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι δεν είναι μόνο τα μεγάλα ζητήματα στα οποία υπάρχουν στρατηγικής σημασίας διαφορές αλλά και τα «μικρά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης