Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοκάρει η παραδοχή του υπ. Υγείας, Μ. Βορίδης - Πάνω από 31 χιλ. μετανάστες θα έλθουν στην Ελλάδα έως τα Χριστούγεννα

Σοκάρει η παραδοχή του υπ. Υγείας, Μ. Βορίδης - Πάνω από 31 χιλ. μετανάστες θα έλθουν στην Ελλάδα έως τα Χριστούγεννα
Θα «επιφέρουν τεράστιο βάρος για το σύστημα Υγείας»
Σε μια σοκαριστική παραδοχή για τους ρυθμούς "εισαγωγής" των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα προχώρησε ο Υπ. Υγείας, Μ. Βορίδης, εκτιμώντας ότι περισσότεροι από 31 χιλ. θα εισέλθουν στην Ελλάδα μέχρι τα Χριστούγεννα.
Μιλώντας στη διάρκεια διάσκεψης με θέμα «H Υγεία στη Μεσόγειο», που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη 27 και 28 Οκτωβρίου, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι οι λαθρομετανάστες θα «επιφέρουν τεράστιο βάρος για το σύστημα Υγείας σε επίπεδο υποδομών και πόρων, καθώς πρέπει να καλυφθούν οι άμεσες και μακροχρόνιες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των αιτούντων άσυλο και των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών, παρότι η χώρα διανύει περίοδο κρίσης και οικονομικών περιορισμών».
Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε επίσης την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προώθηση της συνεργασίας με τις χώρες της Μεσογείου, οι οποίες δεν είναι μέλη.
Στόχος της συνεργασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων (capacity building) των χωρών καταγωγής ή διέλευσης των μεταναστών για την πρόληψη και τον έλεγχο απειλών από μεταδοτικά νοσήματα και την ενίσχυση των υποδομών Δημόσιας Υγείας.
Οι υπουργοί Υγείας αναφέρθηκαν στα τραγικά περιστατικά και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών στη προσπάθεια τους για εξασφάλιση ασφαλέστερης και καλύτερης ζωής.
Επισήμαναν ιδιαιτέρως το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών υγείας των μεταναστών αλλά και το βάρος για τα συστήματα υγείας, τονίζοντας το διαφορετικό επιδημιολογικό προφίλ των μεταναστών και τις πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία κυρίως από λοιμώδη νοσήματα, όπως η φυματίωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης