Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Με τα χρήματα του ΤΧΣ να ιδρυθεί αναπτυξιακή τράπεζα - Σε λάθος κατεύθυνση η προληπτική πιστωτική γραμμή

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Με τα χρήματα του ΤΧΣ να ιδρυθεί αναπτυξιακή τράπεζα - Σε λάθος κατεύθυνση η προληπτική πιστωτική γραμμή
Σε λάθος κατεύθυνση η χρήση των 11 δισ. ευρώ στην προληπτική πιστωτική γραμμή, σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη
«Δεν έχουμε αποφασίσει κάτι τέτοιο» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Π. Σκουρλέτης ξεκαθαρίζοντας ότι η πρόταση του Μ. Γλέζου για επαναπροσφυγή στι κάλπες στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση χάριν του μπόνους των 50 εδρών αποτυπώνει προσωπική άποψη του ευρωβουλευτή.
«Ως κόμμα, έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι πιστεύουμε στην απλή αναλογική, και μάλιστα διεκδικούμε να καθιερωθεί ως ένα πάγιο εκλογικό σύστημα.
Πολύ, δε, περισσότερο βλέπουμε η απλή αναλογική να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Άρα, είναι μέσα στις στοχεύσεις μας και στις δεσμεύσεις μας» σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και άφησε «ακάλυπτο τον Μ. Γλέζο συμπληρώνοντας ότι «ο Μανώλης Γλέζος εξέφρασε κάτι παραπάνω, απ’ ότι κατάλαβα, μέσα από τη δήλωσή του. Είναι απόλυτα σεβαστό.
Όπως τα ακούσατε κι εσείς, το άκουσα κι εγώ».
Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο για προληπτική χρηματοδότηση από τα 11 δισ. του ΤΧΣ ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «σχεδιασμό μια νέας μνημονιακής εποχής υποστηρίζοντας ότι «το να αξιοποιηθούν αυτά τα υπολειπόμενα από την ανακεϕαλαιοποίηση των τραπεζών, έτσι ώστε να αποτελέσουν τον βασικό κορμό αυτής της πιστοληπτικής γραμμής, της προληπτικής χρηματοδότησης, από τη στιγμή μάλιστα που συνοδεύονται από νέα μέτρα, είναι κάτι το οποίο βρίσκεται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.
Γιατί αυτά τα χρήματα τα έχουμε πάρει βάση προϋποθέσεων και όρων και τώρα καλούμαστε πάλι να υποστούμε νέα προαπαιτούμενα για τα ίδια χρήματα …….για να συνεχιστεί η μνημονιακή επιτήρηση της χώρας».
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επέμεινε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ένα ποσό από τα χρήματα του ΤΧΣ να χρησιμοποιηθούν για την ίδρυση μιας δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας».
Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την παρέλαση στο Δήμο Χαλανδρίου υπό τους ήχους εμβατηρίου του ΕΑΜ ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «υποκρισία» υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι ξαναγυρνάνε σε πολύ άσχημες εποχές και φαίνεται ότι διακατέχονται από αντιλήψεις βαθύτατα διχαστικές».
Ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η «θα πέσει κάτω από το βάρος της αποτυχίας της πολιτικής της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης