Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (υπ. Δημόσιας Τάξης): Ικανοποιημένες οι ΗΠΑ από την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα

Κικίλιας (υπ. Δημόσιας Τάξης): Ικανοποιημένες οι ΗΠΑ από την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα
Για άριστο επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης
Την ικανοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εγχώριας τρομοκρατίας στην Ελλάδα μετέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας κατόπιν των συναντήσεων που είχε στην Ουάσινγκτον με ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για «άριστο επίπεδο» συνεργασίας των δυο χωρών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Χθες ο κ.Κικίλιας συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης (Γενικό Εισαγγελέα) των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Τζον Μπρέναν, τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με ανώτερη διπλωματική πηγή, στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν τα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας.
Από την πλευρά τους οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι έδωσαν έμφαση στο θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών και της ενίσχυσης των ενεργειών για τον έλεγχο και τον εντοπισμό ξένων μαχητών.
Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε στους συνομιλητές του τις θέσεις της Αθήνας για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, όπως η διεθνής και η εγχώρια τρομοκρατία, το διεθνές έγκλημα και το έγκλημα στο διαδίκτυο, ενώ συζήτησε μαζί τους και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.
Μετά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Κικίλιας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με Αμερικανούς ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και δημοτικούς αξιωματούχους σε Σικάγο, Βοστόνη και Νέα Υόρκη, ενώ θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Επίσης, θα παραστεί και θα μιλήσει στη σημερινή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το American Jewish Committee του Σικάγου και το Hellenic American Leadership Council για την «Ημέρα του Όχι».
Αύριο Πέμπτη, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει στη Βοστόνη το Fletcher School/Tufts University, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη, όπου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης