Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με απόφαση υπουργού... η εκλογή διευθυντών στα υπουργεία - Από τους διορισμένους η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων!

Με απόφαση υπουργού... η εκλογή διευθυντών στα υπουργεία - Από τους διορισμένους η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων!
Τους δέκα νέους διευθυντές του υπουργείου Ανάπτυξης ψάχνει ο υφυπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο καθώς θα κληθεί να βάλει τη σφραγίδα του στο νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα δομή λειτουργίας του υπουργείου.
Προβλέπει τη μείωση των διευθυντών σε 10 από 26 που είναι σήμερα ενώ διατηρούνται οι θέσεις των τριών γενικών διευθυντών του υπουργείου.
Τη στιγμή που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ενώ φρόντισε για τα στελέχη των υπουργείων δηλαδή των διευθυντών να υπάρξει μεταβατική διάταξη που ορίζει ότι η εκλογή διευθυντών θα γίνει με απόφαση υπουργού.
Η μεταβατική διάταξη δίνει το δικαίωμα στον υπουργό να επιλέξει τους διευθυντές που επιθυμεί ίδιος. Δηλαδή οι διευθυντές δεν ανήκουν στη δημόσια διοίκηση αλλά είναι άνθρωποι του υπουργού, είναι οι δικοί του συνεργάτες!
Τα οικονομικά οφέλη για έναν διευθυντή στην εποχή της Τρόικα είναι ελάχιστα αφού η επιπλέον αμοιβή ανέρχεται σε μόλις 400 ευρώ μικτά. Να σημειωθεί ότι τα στελέχη του υπουργείου δεν μπορούν να λάβουν αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση.
Εύλογα λοιπόν μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος ποια είναι τα κίνητρα ενός υπαλλήλου να προαχθεί στη θέση του διευθυντή;
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος θα επιλέξει τους νέους 10 διευθυντές που θα στελεχώσουν το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως μας πληροφορούν ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας θα τελειώσει την υπόθεση βάζοντας μια υπογραφή όπως προβλέπει άλλωστε η μεταβατική διάταξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή θα γίνει από τους νυν διευθυντές οι οποίοι θα λάβουν τον τίτλο του αναπληρωτή μέχρι να γίνει η οριστική επιλογή των διευθυντών με άλλες διαδικασίες από το 2015.
Μεταξύ αυτών είναι οι γραπτές εξετάσεις των υποψηφίων και η προσωπική συνέντευξη.
Το διαγωνισμό θα εποπτεύει το ΑΣΕΠ και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι υπάλληλοι που θα διαθέτουν τα τυπικά προσόντα ανεξαρτήτως του υπουργείου που θα εργάζονται.

Νίκος Θεοδωροπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης