Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Μιχαλολιάκος για τα σενάρια αποκλεισμού του από την ψηφοφορία για ΠτΔ: Αν επιχειρήσουν να καταργήσουν το Πολίτευμα, θα προκαλέσω εκλογές!

Ν. Μιχαλολιάκος για τα σενάρια αποκλεισμού του από την ψηφοφορία για ΠτΔ: Αν επιχειρήσουν να καταργήσουν το Πολίτευμα, θα προκαλέσω εκλογές!
Με αφορμή σενάρια περί απαγόρευσης στους προφυλακισμένους βουλευτές της ΧΑ να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Με εκλογές και παραίτηση όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής απειλεί ο Νίκος Μιχαλολιακος σε περίπτωση που δεν επιτρέπει στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ειδικότερα με νέα αποκλειστική συνέντευξη του στην "Ακρόπολη της Κυριακής" ο Αρχηγός του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι ψίθυροι και τα σενάρια δημοκρατικής εκτροπής φτάνουν στα αυτιά μου όλο και ποιο δυνατοί».
«Δεν θα τολμήσουν όμως να το κάνουν αυτό γιατί τότε θα καταλάβει και ο πιο δύσπιστος Έλληνας πολίτης την πολιτική δίωξη που έχουν υφάνει εις βάρος μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή ζούμε σε καθεστώς κατάργησης του δημοκρατικού πολιτεύματος, εάν το πράξουν αυτό, αποκαλύπτω για πρώτη φορά στην εφημερίδας σας ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα παραιτηθεί και θα προκαλέσουμε εκλογές σε όλη την χώρα» τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος και συμπληρώνει:
« Οφείλω να το κάνω αυτό για να προστατεύσω την Πατρίδα μου ακόμα και μέσα από την φυλακή που βρίσκομαι, για να μην μείνουν ούτε μια ώρα στις θέσεις τους οι «δολοφόνοι» του ελληνικού λαού. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι δεν έχουν ούτε καν 170 βουλευτές, για να κάνουν κάτι τέτοιο. Εγώ τους προκαλώ. Εάν θέλουν να με δοκιμάσουν ας μας απαγορέψουν το κοινοβουλευτικό μας δικαίωμα. Τους προκαλώ και κυριολεκτώ».
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναφέρει πως σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος ορίζεται ότι στην τρίτη προσπάθεια εκλογής του Προέδρου απαιτούνται να ψηφίσουν για να βγει ο πρώτος πολίτης της χώρας την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών.
Έτσι και με αφορμή η απόφαση του Εισαγγελέα να μην ψηφίσουν οι 8 προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ στην διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα πρέπει οι βουλευτές της ΧΑ να αφαιρεθούν από τους 300 και κατά συνέπεια τα τρία πέμπτα δεν είναι οι 180. Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον δεν αλλάξει κάτι μέχρι την ημέρα εκλογής Προέδρου απαιτούνται να ψηφίσουν υπέρ 175 βουλευτές.
Παράληλλα ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μικρή πτώση της Χρυσής Αυγής αναφέρει:
«Είναι τόσο ερασιτέχνες που δεν ξέρουν να στήσουν ούτε μαϊμουδένιες δημοσκοπήσεις. Ευτυχώς που οι Έλληνες πατριώτες πια βρίσκονται παντού. Και στις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Πρέπει να γνωρίζετε και να γνωρίζουν και όλοι οι Έλληνες ότι υπάρχει εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου «με τα συνοδευτικά κίνητρα» να μας ψαλιδίζουν τα ποσοστά από 4% έως 8% ανάλογα τη χρονική συγκυρία και την εταιρεία που διενεργεί τη δημοσκόπηση. Η Χρυσή Αυγή όμως «βράζει» σε όλη την Ελλάδα. Το βλέπουν και οι ίδιοι και για να μην γελοιοποιηθούν εντελώς, σε καμία δημοσκόπηση δεν έχουμε χάσει τη θέση του τρίτου κόμματος. Ας γράφουν και ας λένε ότι θέλουν».
«Οι κάλπες θα στηθούν το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο και εκεί θα δουν ποια θα είναι η νέα αξιωματική αντιπολίτευση. Μιας όμως και αναφέρεστε σε δημοσκοπήσεις θέλω να σας θυμίσω την πανεπιστημιακή έρευνα που έκανε το Πάντειο πανεπιστήμιο. Προφανώς οι καθηγητές του δεν είναι χρυσαυγίτες! Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, γιατί είδα ότι την έρευνα αυτή την αναδείξατε στην εφημερίδα σας, η Χρυσή Αυγή θριαμβεύει στους νέους ανθρώπους από 18 έως 35 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες η Νέα Δημοκρατία είναι ανύπαρκτη. Αντίθετα είναι πρώτη στις ηλικίες από 65 έως 80 ετών. Αυτή είναι η διαφορά μας με δαύτους. Εμείς ερχόμαστε και αυτοί φεύγουν» επισήμανε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης