Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Γλέζου για το μπόνους των 50 εδρών - «Πρόκειται για προσωπικές απόψεις»

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Γλέζου για το μπόνους των 50 εδρών - «Πρόκειται για προσωπικές απόψεις»
Για προσωπικές απόψεις του Μ. Γλέζου κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
(upd)Την προσφυγή εκ νέου σε εκλογές, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει με το μπόνους των 50 εδρών, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, τονίζοντας ότι η υιοθέτησης της απλής αναλογικής και η απεμπόληση του εκλογικού μπόνους αποτελεί πάγια αρχή του κόμματος.
Όπως σημείωσε ο κ. Γλέζος, ο εκλογικός νόμος δεν βλέπει την ουσία και ζήτησε από τον λαό να δώσει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να χρειάζεται το μπόνους των 50 εδρών.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία, δεν βλέπει την αρπαγή των 50 εδρών» και πρόσθεσε ότι «εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους».
Όμως, σημείωσε, «αν κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη».

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι στην απλή αναλογική - Προσωπικές απόψεις Μ. Γλέζου
Με αφορμή τη δήλωση του Μ. Γλέζου υψηλόβαθμο στέλεχος της πλ. Κουμουνδούρου σημείωνε ότι ο «ο μ. Γλέζος εκφράζει την προσωπική του άποψη σε ότι αφορά την άμεση επαναπροσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική και χωρίς το μπόνους των 50 εδρών».
Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι «μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει – όπως ήδη έχει δεσμευθεί - άμεσα στην αλλαγή του υπάρχοντος εκλογικού νόμου τον οποίο θα αντικαταστήσει με την απλή αναλογική».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης