Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα στις Βρυξέλλες για την Κύπρο - Έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ Σαμαρά και Cameron

Κόντρα στις Βρυξέλλες για την Κύπρο - Έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ Σαμαρά και Cameron
Το τελικό κείμενο που υιοθετήθηκε είναι σαφώς πιο βελτιωμένο από το προσχέδιο συμπερασμάτων...
Έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον Βρετανό πρωθυπουργό D. Cameron είχε στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όταν παρουσίασε τις κοινές ελληνο-κυπριακές θέσεις στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να περάσουν στο τελικό κείμενο.
Κατά τις πληροφορίες, μετά από παρέμβαση του απερχόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, H. V. Rompuy, το τελικό κείμενο που υιοθετήθηκε είναι σαφώς πιο βελτιωμένο από το προσχέδιο συμπερασμάτων, στο οποίο οι ηγέτες της ΕΕ επιδίδονταν περισσότερο σε... ευχολόγια για τη στάση της Άγκυρας, παρά στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ωστόσο, ήθελε να υιοθετηθεί μια πιο ήπια θέση των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στην Άγκυρα, γι' αυτό και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αντιπαράθεση με τον A. Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής ότι μετά από εξουσιοδότηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε «εξαιρετικά ικανοποιημένος» από το γεγονός ότι η ΕΕ με το κείμενο των τελικών συμπερασμάτων, στο οποίο κατέληξε, καλεί την Τουρκία να σέβεται την εθνική κυριαρχία της Κύπρου.
Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπενθυμίζουν πως κάθε υποψήφια χώρα που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει πλήρως όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης