Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε κλινική των Βρυξελλών θα διανυκτερεύσει ο Ν. Αναστασιάδης - Προληπτικοί οι λόγοι νοσηλείας - Απέχει της Συνόδου Κορυφής

Σε κλινική των Βρυξελλών θα διανυκτερεύσει ο Ν. Αναστασιάδης - Προληπτικοί οι λόγοι νοσηλείας - Απέχει της Συνόδου Κορυφής
Ο Αντ. Σαμαράς "αναπληρώνει" τον Ν. Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής
(upd)Σε ιδιωτική κλινική των Βρυξελλών θα διανυκτερεύσει απόψε ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Κύπρου εισήχθη εκ νέου σε νοσοκομείο της βελγικής πρωτεύουσας, καθώς παρά το εξιτήριο που έλαβε το πρωί, αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Ν. Αναστασιάδης έλαβε εξειδικευμένη αγωγή, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπέρταση και τη ρινορραγία.
Πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης, «ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι καλά στην υγεία του και για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο».
Ας σημειωθεί πως ο Ν. Αναστασιάδης διαγνώστηκε με υπέρταση και ρινορραγία, με τους ιατρούς να του συστήνουν να παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες.
Λόγω της κατάστασης της υγείας του, ο Κύπριος Πρόεδρος αδυνατεί να δώσει το παρόν στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής.
Ως εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης ανέλαβε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Εξήλθε του νοσοκομείου στις Βρυξέλλες στο οποίο εισήχθη νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία, η οποία οφείλεται σε υπέρταση.
Σε ενημέρωση του κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, μέσω twitter σημειώνεται ότι «ο πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο ξενοδοχείο».
Σημειώνεται ότι εξαιτίας της περιπέτειας της υγείας του ο κ. Αναστασιάδης δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία όπως γνωστοποίησε μέσω twitter ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης, θα εκπροσωπηθεί από τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Στο μήνυμα αναφέρεται ότι «τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα εκφράσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», ο κ. Αναστασιάδης έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντολ, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε λεπτομερώς προς τους δύο συνομιλητές του τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου και ύστερα από συνεννόηση οι παρεμβάσεις του θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών και θα διανεμηθούν τόσο προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κ. Αναστασιάδης εισήχθη σε νοσοκομείο των Βρυξελλών ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία, που όπως διαπιστώθηκε οφείλεται σε υψηλή υπέρταση.
Στον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «του παραχωρήθηκε η δέουσα αγωγή και λόγω του ρινορραγικού περιστατικού και της ανάγκης αποφυγής επανάληψης του φαινομένου, του συνεστήθη όπως παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες».

(Πρώτη ενημέρωση 11:07, 23 Οκτωβρίου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης