Πολιτική

Καταρχήν αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - «Ανεπαρκής η ρύθμιση της κυβέρνησης»

Καταρχήν αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - «Ανεπαρκής η ρύθμιση της κυβέρνησης»
Την επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης για δύο χρόνια «κρύβει» η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά τον ΣΥΡΙΖΑ
Καταρχήν αρνητικός εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, στην τροπολογία της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Δρίτσας επέκρινε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση της κατάθεσης των ρυθμίσεων, οι οποίες όπως είπε είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, σημειώνοντας ότι έγινε «υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος έχει καταθέσει πρόταση νόμου.
Μάλιστα δήλωσε ότι η τροπολογία προβλέπει και ένα νέο μέτρο, που είναι η συνέχιση της εφαρμογής της συνεισφοράς αλληλεγγύης για τα δύο επόμενα χρόνια, καθώς το σχετικό μέτρο επρόκειτο να λήξει στο τέλος του 2014 ενώ με την τροπολογία παρατείνεται έως το 2016 αλλά μειωμένο κατά 30%.
Ο κ. Δρίτσας επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα την Παρασκευή που θα συζητηθεί η σχετική τροπολογία.
Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου του 2015.
Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του κόμματος χαρακτήρισε ανεπαρκή τη ρύθμιση για τους εξής λόγους:
- Συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ και οι περικοπές στις προσαυξήσεις μειώνονται όσο αυξάνονται οι δόσεις. Με άλλα λόγια, αυτοί που χρειάζονται περισσότερες δόσεις, οι πιο ευάλωτοι σήμερα, θα καταβάλλουν τελικά υψηλότερο ποσό.
- Δεν συνδέεται το ποσό της δόσης με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Μπορεί έτσι δύο οφειλέτες με διαφορετικό εισόδημα να πληρώνουν το ίδιο ποσό δόσης.
Ο ίδιος στέκεται ιδιαίτερα και στο γεγονός ότι με την ίδια τροπολογία επιβάλλεται «και νέο μέτρο – η συνέχιση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα επόμενα δύο χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης